BBC: Balhéztak, gyújtogattak néhány orosz szavazóhelyiségben (VIDEÓ)

2024. március 15. 21:08

Oroszországban három napon át, vasárnapig tart a szavazás, az eredmény nem kétséges, mivel Vlagyimir Putyinnak nincs hiteles ellenfele.

2024. március 15. 21:08

Nyitókép: Képernyőfotó/BBC

 

Több embert őrizetbe vettek az orosz szavazóhelyiségekben vandalizmus miatt az elnökválasztás első napján – írja a BBC orosz tisztviselőkre hivatkozva. A portál szerint zöld festéket öntöttek a szavazóurnákba, azokat meggyújtották, és tűzijátékot rendeztek a szavazóhelyiségekben. A legtöbb incidensről Moszkvában, a dél-oroszországi Voronyezsben és az észak-kaukázusi Karatszkaj-Csergezsiában lévő szavazóhelyiségekben számoltak be, emiatt a hivatalos személyek 

éberségre szólították fel a rendfenntartókat.

A portál emlékeztet, hogy Oroszországban három napon át, vasárnapig tart a szavazás. Az eredmény nem kétséges, mivel Vlagyimir Putyinnak nincs hiteles ellenfele, így biztos, hogy hat évre újraválasztják. Az állami média szerint a részvételi arány késő délutánra Moszkvában elérte a 23 százalékot.


 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­g­ö­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. március 16. 10:59
külföldi források szerint, a festéket beöntő egyén ( nő?) négy év börtönt kapott. Sok választócédula megsemmisült. A molotovkoktélok dobálóinak is valószinűleg szigorú bűntetés jár. De ezt nem tűrnék mmég a legliberálisabb országban sem. Három jelölt között választhatnak, ha akarnak vagy otthon maradhatnak, ha nem tetszik nekik a mostani rendszer. EGyes vélemények tartanak az alacsony választói rátától, bár akkor is P. győz, ha még a 3O%-ot sem érné el. Igy volt ez a fr.elnök többfordulós megválasztásánál is, de erre nem illik emlékezni. A moszkvai utcán megkérdezett emberek elégedettek a mostani kormányukkal, ennek a P. által beigért egykori oroszlakta területek visszaszerzése is az oka. Bármi legyen az eredmény a pc média ugyanazt fogja irni: ez előrelátható volt. Mellesleg Nyugaton a szavazásoknál minden körzetben ott van a rendőrség v.csendőrség, tilos okostelefont bevinni és cédulát fényképezni, tilos fegyvert, molotovkoktélt becsempészni, X-elni spec. ceruzával szabad.
kir2vik
2024. március 16. 09:29
Ott is terjed a nyugati kultúra.
europész
2024. március 15. 23:21
A BBC irta?Ki az a BBC?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!