Köztársasági elnököt választ Szlovákia: megkezdődött az első forduló

2024. március 23. 07:21

Forró Krisztián pártelnök lesz a Magyar Szövetség jelöltje. Sajtóhírek szerint „a második fordulóban Ivan Korcok és Peter Pellegrini csatája várható.”

2024. március 23. 07:21
Peter Pellegrini

Nyitóképen: Peter Pellegrini. Fotó: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP

 

„A Szlovák Köztársaság elnökválasztásának első fordulóját tartják ma. Az utolsó közvélemény-kutatási eredmények szerint rendkívül szoros küzdelem várható a két legerősebbnek tartott jelölt, Peter Pellegrini és Ivan Korcok között” – mutat rá szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Mint a lap tájékoztat: „tíz jelölt közül választhatnak a szavazók, Andrej Danko, a kormányzó Szlovák Nemzeti Párt elnöke ugyanis hétfőn visszalépett a megmérettetéstől Stefan Harabin javára”.

A Magyar Nemzet arra is kitér: „a közvélemény-kutatások szerint a szlovákok többsége Peter Pellegrini házelnököt juttatná az elnöki palotába. Ivan Korcok volt külügyminiszter csak kevéssel marad el mögötte, utánuk Stefan Harabin, Igor Matovic és Forró Krisztián következik.”

Mint emlékeztetnek: „ha a választás első fordulójában a köztársaságielnök-jelöltek egyike sem szerzi meg a választók érvényes szavazatainak több mint a felét, a választás második fordulójára 2024. április 6-án, szombaton kerülhet sor.” 

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­­o­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Obsitos Technikus
2024. március 23. 09:40
Ugye mennyivel jobb a közvetlen elnökválasztás? Csupa pártpolitikamentes népi jelölt..
Akitlosz
2024. március 23. 08:20
Ezen a téren minden szomszédos ország különb Magyarországnál. :-(
llnnhegyi
2024. március 23. 07:59
Pellegrini!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!