Hiába titkolta a világhírű divatguru, hogy náci szülők gyermeke

2024. április 05. 11:21

Egyáltalán nem meglepő, hogy a divattervező sosem beszélt szívesen fiatalabb éveiről, köztük a szüleiről sem.

2024. április 05. 11:21

Nyitókép: RAPH GATTI / AFP

Karl Lagerfeld élete során mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne kerülhessenek napvilágra a családját érintő információk. Mindig is szűkszavúan nyilatkozott, ha a gyerekkoráról kérdezték, és sokszor hazudott a születési évét, illetve szülei származását illetően – írja az Index.

Otto Lagerfeld, a divattervező édesapja aki tejiparos volt. 1914-ben, az első világháború idején Oroszországban élt, ahol gyárak megnyitását tervezte, hogy még tovább terjeszkedjen a vállalata, ám végül kémkedéssel gyanúsították meg és letartóztatták. Ezt követően egy szibériai internálótáborba küldték, ahol négy évet töltött.

Az első világháború végeztével visszatérhetett Németországba, ahol 12 évre rá megismerte későbbi feleségét, akitől három évvel később a divattervező is született.

Alfons Kaiser író is rámutatott már arra egy 2020-as életrajzi kötetben, hogy Lagerfeld és neje 1933 májusában a náci párt tagjai lettek.

Egyes információk szerint a pár az Anschluss, azaz Ausztria Harmadik Birodalomhoz való csatolása idején, 1938-ban még egy horogkeresztes zászlót is kitűzött a birtokán, hogy így demonstrálják hűségüket. Úgy tudni, hazudhattak a nácik felszámolása érdekében felállított bizottságnak. Az apa szidta a kormányt, míg felesége eltitkolta, hogy párttag lenne, így megúszták a büntetést. Ezek után nem véletlen, hogy a divattervező sosem beszélt szívesen fiatalabb éveiről, köztük a szüleiről sem.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Burdisgarage
2024. április 06. 11:38
Csak az a jó náci, aki részt vett az operation paperclip-ben? Elítélték hágában? Miért nem ölte meg a mossad? Ki írta ezt a cikket?
karakter-2
2024. április 05. 15:01
Izraelben. USA-ban és Ukrajnában több gyilkos náci van, mint a világ többi részén összesen.
Akitlosz
2024. április 05. 15:01
Na és? Senkinek semmi köze mások családi ügyeihez. Ebben nincsen semmi látnivaló, se botrány. Senki sem maga választja meg a szüleit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!