„Hogyan engedhetnek Párizsban egy nyíltan TRANSZFÓB hirdetést?!” – áll a bál a franciáknál

2024. április 26. 12:25

Drag queen utasít, főpolgármester engedelmeskedik.

2024. április 26. 12:25
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Mandiner

(Nyitókép: Huffington Post)

A naivabb szemlélő vélhetné, hogy a brüsszeli NatCon ellehetetlenítésére irányuló kísérlet egyszeri szerencsétlen melléfogásként biztosított nagyobb publicitást bizonyos konzervatív gondolatoknak, konkrétan szemléltetve azokat; csakhogy ugyanazokban a napokban

egy fővárossal arrébb mintha valami egészen hasonló elszigetelt eset csúszott volna be a jogállami mindennapokba.

Történt ugyanis, hogy egy (alapvetően messzemenően balos) francia feminista szerzőpárosnak április 11-én könyve jelent meg Transzmánia címmel „a transzgender-ideológia vadhajtásairól”, amelyet a kiadó reklámfelületeken kezdett hirdetni Párizs utcáin. Egy kiadványt tehát, amely négy év kutatásait tartalmazza, dokumentált esettanulmányokkal, kifejezetten magára az ideológiára mint „politikai projektre” és annak mélyreható társadalmi vonatkozásaira fókuszálva.

Erre érkezett egy drag queen, és feltette a mára egymillió megtekintéssel bíró kérdést a Twitteren Anne Hidalgo párizsi főpolgármesternek:

Hogyan engedhetnek Párizsban egy nyíltan TRANSZFÓB hirdetést?”,

majd cselekvésre szólította fel a városvezetőt, rámutatván, hogy „az olimpia közeledtével ez SZÉGYEN a városunkra és országunkra nézve”.

Több se kellett a korábban #VegyükVisszaBudapestet jelszóval Karácsony Gergely mellett kampányoló Hidalgónak:

üzenetben elkérte a drag queentől a plakátok koordinátáit, szocialista alpolgármestere pedig rögvest utasította is a JCDecaux-t, hogy haladéktalanul távolítsa el mindet, mivel „a városban nincs helye a másokkal szembeni gyűlöletnek”, a transzfóbia bűncselekmény, Párizs pedig nem szolgál kirakatként ezen ocsmánysághoz.

A közösségi médiában erre meg is indult a szerzőpáros letranszfóbozása és fenyegetése,

de többen videókat is készítettek magukról, amint a könyvesboltokban eldugják a kihelyezett példányokat, nehogy bárkinek eszébe jusson vásárolni belőlük. Az „SOS Homophobie” nevű szervezet már arról is döntött, hogy feljelenti a szerzőket, mivel „a véleménynyilvánítás szabadsága nem indokolhatja a transz személyek elleni gyűlöletet”, hiszen „a transzfóbia öl”.

Párizs alpolgármestere különösen a könyv alcímével indokolta a hirdetés letiltását:

azon tételmondat, hogy „a transzgender-ideológia beszivárog a társadalom összes szférájába”, nem plakátolható ki nyilvánosan,

mert amellett, hogy transzfób, még „összeesküvéselmélet-jellegű” is. Ugyanakkor a városháza rámutat: szó sincs cenzúráról, hiszen azt nem kérték, hogy tűnjenek el a könyvek a boltokból. A JCDecaux képviselője leszögezte ugyan, hogy elkötelezettek a véleménynyilvánítás szabadsága mellett, de elismerte, hogy a plakát ellentétes a szakmai-etikai chartájukkal, ezért bocsánatot is kérnek mindazoktól, akiket ezek a hirdetések megbántottak.

De ne legyünk igazságtalanok, hanem emlékezzünk meg a másik városról is, ahol plakátokon reklámozták (volna) a transzmániáról szóló kötetet:

Lyonban a zöld polgármester és Mohamed nevű alpolgármestere szintén 24 órán belül leszedette a hirdetéseket,

szélsőbaloldali fiatalok követelésére, akiket „joggal sokkolt” a szöveg. Az éberségi versenyt azonban talán mégis Párizs 10. kerületének szocialista polgármester asszonya nyerte, aki felszólítás nélkül posztolta ki, hogy ennek a „botrányos transzfób” hirdetésnek nincs keresnivalója a kerületében.

Pontosan az történik, amit a könyvünkben leírtunk, erről a cenzúráról beszélünk; arról, hogy lehetetlen beszélni egy kérdésről

– összegzik a szerzők történéseket, hozzátéve, hogy mára a dolog túlmutat a transzgenderizmuson, így elsődlegesen a kizárólagos gondolkodás diktatúrája ellen küzdenek, aminek szükségességét az is mutatja, hogy egyetlen könyvesboltban sem tudtak dedikálást szervezni, mert – „érthető módon” – mindenhol félnek a következményekről.

A sikerlistáknak mindenesetre a könyv azonnal az élére ugrott;

az említett drag queen oldalán többen meg is köszönik, hogy volt szíves felhívni a figyelmüket erre az alapos munkára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyégé
2024. április 30. 10:50
Ha betegek irányítanak...
tavirozsa2
2024. április 29. 21:36
Franciaországban fel kellene matricázni a transzformátorházakat...mekkora pánik lenne!😃
Csubszi
2024. április 27. 20:35
Befosott a Hídlakó:) Borzasztóan gyáva férgek lettek a nyugati fehérek, akik fölépítették az országot! (Nem a feketék meg a muszlimok építették, ugyebár!)
templar62
2024. április 27. 18:51
Mindenki egyenlő libsisztánban , de vannak az egyenlőbbek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!