Már minden hetvenedik ember halott Gázában és még csak most jön a totális támadás (VIDEÓ)

2024. április 23. 07:19

A szakértő szerint a rengeteg áldozat mögött az is állhat, hogy Izrael sok esetben nem is akar különbséget tenni a civilek és a terroristák között.

2024. április 23. 07:19
Gaza Comes Under Sustained Bombardment By Israel After Hamas Attacks

Nyitókép: Ahmad Hasaballah/Getty Images



A Hamász-Izreal közti konfliktus újbóli fellángolása óta a terrorszervezet „élő pajzsként” használja a Gázában élő civileket a város ostrománál. Ennek eredményeként, mára már minden hetvenedik ember meghalt Gázában. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Kaiser Ferenc volt az InfoRádió vendége, és értékelte a közel-keleti háborús helyzetet.

Mivel Izrael szerint a Gázai övezetet kormányzó Hamásznak jelenleg is több zászlóalja és parancsnoka bujkál a városban, gyakorlatilag napi szinten érik a várost légicsapások.

Kaiser Ferenc szerint ezeknek az izraeli csapásoknak törvényszerűen mindig vannak polgári áldozatai is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense elmondta Hamász harcosainak döntő többsége több mint egymillió ember között rejtőzködik, mindössze 60 négyzetkilométeren. Így gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a civil lakosokat a terroristáktól. Az idő előrehaladtával, az izraeli hadsereg lépései alapján, erre különbségtételre egyre kevesebb figyelmet fordítanak.

Izrael nem tud, esetenként nem is akar különbséget tenni terroristák és civilek között. Ha egy szigorúan katonai célpontra is mérnek csapást, akkor is nagyon nehéz annyira pontosan lőni, annyira kis hatóerejű, robbanóerő fegyverrel lőni, hogy ne okozzon polgári áldozatokat. Annál is nehezebb, mert maga a Hamász tudatosan élő pajzsként használja a palesztin civileke

 – tette hozzá a szakértő.

A Kaiser Ferenccel készített interjút itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­­á­r­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
connorj
2024. április 27. 11:24
Mikor fogja ezt 1 milliárd muszlim megbocsátani? Gáza: Minimum 33,729 halálos áldozat Közülük több, mint 13,800 gyermek Minimum 76,371 sebesült áldozat Több, mint 8,000 eltűnt személy A megszállt West Bank (Ciszjordánia): Minimum 465 halálos áldozat Közülük több, mint 118 gyermek Több, mint 4,750 sebesült áldozat ----- https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/4/14/israels-war-on-gaza-live-blasts-sirens-as-iranian-missiles-intercepted?update=2836263 Összesen: Minimum 34,194 halálos áldozat Közülük több, mint 13,918 gyermek Minimum 81,121 sebesült áldozat Több, mint 8,000 eltűnt személy .
Szvv
2024. április 24. 16:58
Miért? A palesztinok tettek októberben?
asszaur
2024. április 24. 09:41
Izrael strategiai célja a palesztìnok kiirtása. Ez bizonyítható! Ennek fényében kell tekinteni az eseményeket! October 7-én koncentrációstábor felkelés tört ki, ami ürügyet szolgáltat erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!