Tornádó csapott le Kínában, többen meghaltak (videó)

2024. április 28. 16:31

Egy héttel ezelőtt Kuangcsoút és a környező Kuangtung tartományt özönvízszerű esőzések sújtották.

2024. április 28. 16:31

Nyitókép: Képernyőfotó

Öt ember meghalt szombaton egy tornádóban a dél-kínai nagyvárosban, Kuangcsouban.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség vasárnapi jelentése szerint további 

33 ember megsérült a viharban. 

Hivatalos adatok szerint a vihar 141 gyárépületet rongált meg, de lakóházak nem dőltek össze

A tájékoztatás szerint a mentési munkálatok már nagyrészt befejeződtek. A tornádó nyomán egy időjárás-állomás másodpercenként több mint 20 méteres szélsebességet regisztrált (óránkénti 72 kilométeres szélsebesség).

Nemrég özönvízszerű esőzések pusztítottak

Egy héttel ezelőtt Kuangcsoút és a környező Kuangtung tartományt özönvízszerű esőzések sújtották, amelyek legalább négy ember halálát okozták, és több mint százezer embert menekítettek ki lakhelyéről.

Kuangcsou lakossága több mint 18 millió fő. A tartományi főváros a Népköztársaság egyik legfontosabb gazdasági központja.

A tornádó pusztításáról több videó iskészült. Ezek egyikét alább tekintheti meg:

(MTI)

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. április 28. 19:14
"A tornádó nyomán egy időjárás-állomás másodpercenként több mint 20 méteres szélsebességet regisztrált (óránkénti 72 kilométeres szélsebesség)." Minimum két-három ismétlőoltás kell valakibe, mire annyira immunis tud lenni a számokra, hogy ilyet leírjon. Egy lightosabb tavaszi zivitart szoktak ilyen széllökések kísérni, és a linkelt videó leírása is azt emeli ki, hogy mindössze 2,8 km-re a pusztítástól meg CSAK ekkora volt a legnagyobb széllökés.
konyvtaros-0
2024. április 28. 18:57
Fol ik kina es usa kozt az idojaras haboru..
Tommaso
2024. április 28. 18:49
Kínában többen meghaltak, India lett a Világ legnépesebb országa.
Mandiner444hu
2024. április 28. 17:39
Jézus Krisztus: És amikor háborúk zaját és lázadások hírét halljátok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de nem jön mindjárt a vég.Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen. Jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban. A föld népei megijednek, és megrémülnek a tenger zúgásától és háborgásától. Az emberek elájulnak a félelemtől és az aggodalomtól azok miatt, amik a világgal fognak történni. És akkor meglátják az Emberfiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!