Trump azt ígérte, beszélni fog – beszélni fog?

2024. április 24. 05:35

Elemez a CNN: választási csalás-vádak mellett szexuális visszaélési ügyről és a félmilliárd dolláros állítólagos csalásról is faggathatják a volt elnököt – hogy, hogy nem, épp a kampány közepén.

2024. április 24. 05:35

Nyitókép: Timothy A. Clary/AFP

Az ügyészek, majd a volt elnök védőügyvédei azzal nyitották meg Donald Trump New York-i büntetőperét hétfőn, hogy ismertették az ügy ellentétes oldalait. 

Egyértelmű, hogy az egyik fő vitapont az lesz, hogy mi történt Trump, egykori bizalmasa, Michael Cohen és a National Enquirer volt kiadója, David Pecker között 2015 augusztusában egy kulcsfontosságú találkozón, amelyen állítólag megállapodtak abban, hogy olyan negatív történeteket találnak és elhallgatnak, amelyek hatással lehetnek Trump 2016-os elnökválasztási kampányára.

Cohen és Pecker a későbbiekben elősegítette a Trump számára előnyös hallgatási pénzek kifizetését – írja a CNN. A bűncselekmény, amellyel Trumpot vádolják, az, hogy elnökké választása után dokumentumokat hamisítottak, hogy elrejtsék ezeket a kifizetéseket. Cohen börtönbe került, miután bűnösnek vallotta magát a kampányfinanszírozási törvény megsértésében.

Cohen és Pecker, akik mostanra mindketten eltávolodtak Trumptól, az ügyészség koronatanúi lesznek.

Kérdés, hogy a találkozó harmadik résztvevője, Trump önmaga védelmében a tanúk padjára lép-e és elmondja a saját verzióját a történetről.

Bár nem köteles tanúskodni, Trump megígérte, hogy tanúskodni fog. Egy riporter a Mar-a-Lagóban e hónap elején, az esküdtszéki kiválasztás kezdete előtt megkérdezte tőle, hogy kockázatos lenne-e a tanúk padjára állnia, és a következőket mondta: „Nem tudom, tanúskodni fogok. Az igazat mondom. Úgy értem, csak annyit tehetek, hogy elmondom az igazat. És az igazság az, hogy nincs ügy, nincs ügyük”mondta Trump.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­­n­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
pesszimista
2024. április 24. 10:56
Ha Trump mondja vagy úgy lesz vagy nem. Hiszen ő politikus. Ennek ellenére az ő győzelme adhat nekünk, csak reményt.
FreeEurope
2024. április 24. 08:59
Lassan úgy látszik, hogy az egyetlen esély a III. vh. elkerülésére az, hogy Donald Trump megnyeri a választásokat. De a nagyon demokratikus, nagyon humánus, nagy társadalmi igazságos bűnbanda mindent megtesz, hogy még előtte kirobbanjon. Az én gyerekeim nem fognak háborúba menni meghalni szaros gatyás new yorki öregemberek kedvéért!
o1gpedofil-2
2024. április 24. 08:43
Nevesincs propagandista hogy, hogynem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!