Valóban terjeszkedik a Mere nevű óriási orosz diszkontlánc – most az is kiderült, melyik országban jelenik meg hamarosan

2024. április 08. 20:42

Az is kiderült, hogy melyik országban jelenik meg a Mere.

2024. április 08. 20:42

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

A Mandiner is beszámolt arról, hogy nagyra törő tervekkel látott munkához egy orosz diszkontlánc, a Mere, amely (állítólag) összesen 200 üzletet nyitna Magyarországon.

Ezt a hírt későbbi információk nagyban árnyalták.

A Világgazdaság illetékes kormányzati és piaci szereplőktől is érdeklődött a témában, és egybehangzóan azzal a reakcióval találkozott, hogy az orosz boltóriás magyarországi megjelenéséről ők is csak a sajtóból értesültek.

Ez pedig azért is különös, mert egy ilyen fontosságú változás aligha mehet végbe fű alatt, az állam és a közvetlen versenytársak tudta nélkül”

– jegyzi meg a portál.

Miközben a fél ország abban reménykedik, hogy a szuperolcsó Mere megjelenik Magyarországon, az orosz boltlánc valójában egészen más irányú terjeszkedést folytat – írta meg a Világgazdaság hétfőn.

A lap arról írt, hogy a Mere egy másik országban igen aktív és valódi terjeszkedést folytat.

A Retail Detail közölte, hogy az oroszok folytatják a belga expanziójukat. Pontosan nem is a Mere márkája alatt (merthogy ez, úgy tűnik, megszűnt, ezért is lenne különös a magyarországi megjelenése), hanem az ennek a helyén újonnan létrehozott MyPrice brandet építik, méghozzá rendkívül gyorsan. A szaklap arról számolt be, hogy

a MyPrice április 12-én, ezen a héten pénteken nyitja meg negyedik belga üzletét Antwerpenben.

Sőt, a tervek szerint még ebben a hónapban átadják az ötödik boltjukat is, Bertrix településen.

A Világgazdaság kiemelte, hogy az orosz tulajdonú üzletláncot nem aggasztják a nyugati szankciók. Könnyen lehet, hogy azért sem, mert az első akciós újságukban nem szerepel orosz termék.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­­y­­­o­k­­­ ­v­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
antal-2
2024. április 09. 06:22
Nem lesz mere, here!
harcimarci-9-9
2024. április 09. 06:18 Szerkesztve
Aki normális, az vásárláskor megnézi a cimkét, s nem veszi meg a vegyszeres vacakokat, akár nyugati, akár keleti az áru. Ebből a szempontból mindegy. --- Ha betévedek egy multihoz, ott is a magyar termékeket keresem, szerencsére már kötelező tartani nekik.
Nimril
2024. április 09. 05:06
Jaj, ne, most akkor Belgium is "Putyin háborúját" pénzeli? Milyen dolog ez, kérem! :D Hát tudnak ezek aludni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!