Ficót a békepártisága miatt lőtték meg, az ukrán győzelem esélytelen: újabb európai politikust kerített hatalmába az orbáni gondolat

2024. május 20. 16:47

Fontos nyilatkozatot tett az államfő, aki szerint a választás a háború és béke kérdéséről szól.

2024. május 20. 16:47

Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/José Coelho

„Minden nap, amelyen folytatódik ez a háború, katasztrofális Ukrajna, Oroszország és mindannyiunk számára. Ez szükségszerűen hat minden választásra – Európában, az USA-ban, és mindenhol a világon. Ezen a választáson és a következőn háború és béke között választunk. Minden állampolgárnak kötelessége ezt megérteni” – nyilatkozta Rumen Radev bolgár elnök szombaton az Euractiv beszámolója szerint. Radev aláhúzta: 

„elfogadhatatlan a háború folytatását és az Oroszország felett aratott lehetetlen győzelmet beállítani az egyetlen lehetséges megoldásnak”. 

Emellett azt is rendkívül veszélyesnek tartja, hogy „a béke hangjait lövésekkel üdvözlik” ma Európában. Ezzel a Robert Fico ellen múlt héten elkövetett merényletre utalt. „Hogy egy európai miniszterelnököt egy radikális fanatikus megpróbált meggyilkolni amiatt, mert támogatja a békét, az megmutatja a gyűlöletet és az ellenvéleménnyel szembeni megrögzött intoleranciát” – mondta a merényletről Radev, hozzátéve, hogy „sok politikus, párt és médium hozzájárult ehhez azzal,

hogy minden ellentmondó hangot oroszpártinak állítottak be, ami szélsőségesen inkorrekt, és mindenféle negatív következményekhez vezet”.

A bolgár elnök értékelése szerint a háború folytatódása esetén Ukrajna „demográfiailag tönkretett ország lesz, teljesen megsemmisült infrastruktúrával, iparral, termeléssel, és ennek rendkívül komoly következményei lesznek nem csak Ukrajna, de Európa egésze számára”. Ezért abbéli véleményét fejezte ki, hogy a politikai erőfeszítéseknek a békére, nem pedig a fegyverszállításra kellene koncentrálniuk. „Fegyverekkel vagy fegyverek nélkül is hasonló végkimenetel felé haladunk. Ezt fel kell ismernünk. A különbséget emberáldozatok ezrei és egy elpusztított ország jelenti, melynek újjáépítését ki kell majd fizetnünk” – vélekedett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Peruboeuf
2024. május 20. 23:17
Első kormányzása alatt számos magyarellenes intézkedést hozott; ezek közé tartozott Malina Hedvig megverésének eltussolása, a Beneš-dekrétumok megerősítése, a magyar nyelvhasználatot korlátozó szlovák nyelvtörvény, Sólyom László magyar államfő kitiltása és a kettős állampolgárság megtiltása, de ekkor történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés is.[6]
graycivil
2024. május 20. 21:49
A FIDESZ-tábor egy olyan Mesterséges Intelligencia, amelyben a neuron-hálónak csak egy-egy kapcsolatai vannak. Egyedül a kezdő neuronnak van egy-2millió kapcsolata.
Kotucso
2024. május 20. 21:18
Végre egy józan, értelmes hang.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!