Hollán a Szépművészetiben

2011. november 28. 13:50

Hollán Sándor 100 művéből, és régi mesterek további 20 munkájából nyílik kiállítás a Szépművészeti Múzeumban A fa útja címmel.

2011. november 28. 13:50

A fa útja címmel a Franciaországban élő Hollán Sándor 100 művét láthatja a nagyközönség a Szépművészeti Múzeum kiállításán 2011. november 29–től 2012. február 5–ig. A kiállítás Hollán munkái mellett régi mesterek, így Camille Corot, Claude Lorrain, Theodore Rousseau, Nicolas Poussin munkáját is bemutatja.

Hollán Sándor 1956-ban hagyta el Magyarországot, azóta Franciaországban él. A párizsi École Nationale Supérieure des Beaux–Arts festőműhelyében Chapelain–Midy–nél tanult, majd ezt követően az École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs grafikai szakán szerzett diplomát. Évente több hónapot a természetben töltött, szemlélődéssel, rajzzal, festészettel töltve idejét. Fő motívuma a fa, amelyhez többnyire tussal vagy szénnel rajzolt sorozatképekben közelít – írja a Kultúra.hu.

A kiállítás azt mutatja be, hogyan alakult ki a mester és a fák – mintegy húsz languedoc–i fa – között egy élő kapcsolatrendszer ezernyi formai változata. Az útvonal anyagának címszavai: A mozgás–forma–tér. Erők, ritmusok. Formák. Színek. Mélységek. Újjászületés.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!