A Sziget minden második látogatója külföldi

2012. augusztus 12. 10:03

Az idén is sok külföldi látogatott el a 20., jubileumi Sziget fesztiválra, a statisztikák szerint a magyarok és a külföldiek aránya az idén 50-50 százalék. A 2011-es Szigetről készült marketingfelmérés adatai szerint tavaly a legtöbb külföldi – a teljes minta 23 százaléka – Hollandiából érkezett.

2012. augusztus 12. 10:03

Az idén is sok külföldi látogatott el a 20., jubileumi Sziget fesztiválra, a statisztikák szerint a magyarok és a külföldiek aránya az idén is 50-50 százalék. Vető Viktória, a Sziget Kulturális Szervezőiroda szóvivőjének tájékoztatása szerint az úgynevezett ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát külföldön értékesítették, és az egy időben a Szigeten tartózkodó külföldiek aránya körülbelül 50 százalék. Nagyjából 50 ezer külföldi van összesen a rendezvényen az idén. Sok a külföldiek között az első fesztiválozó, őket a budapesti városnézés, a kellemes környezet vonzhatja, a fiatalok jól beilleszthetőnek találták a fesztivált egy európai körutazásba.

Nemzetközi hangulatról számolt be három Rómából érkezett lány, akik az MTI-nek a helyszínen elmondták, hogy megfelelőnek tartják a Sziget szolgáltatásait, és a programok között is jócskán találtak érdekeseket. A huszonéves Karolina, Eleonora és Ida – akik az olimpiai közvetítéseket is figyelemmel kísérték – elmondták, hogy napi négy koncertre próbálnak ellátogatni, számukra a zenei programok a legvonzóbbak. Az olasz lányok Budapestet is megnézték, mielőtt a fesztiválra ellátogattak, és jövőre is visszatérnének. Negatívumként a kissé magas árakat említették. A német Stefan csak egy napra jött a Szigetre, mert egy közép-európai utazás részeként tervezte be a nyári programjába. Ő már tíz évvel ezelőtt is járt a budai fesztiválon.

A holland Martine másodszor jár a Szigeten barátnőivel, és kedvenceit, a dEUS zenekart és a brit Crystal Fighterst jött el megnézni. Szombaton érkezett, és fontosnak tartotta, hogy Budapest nevezetességeit is megismerje. Elmondta, hogy a várost nagyon szépnek találták, a környezet más európai fesztiválokhoz képest kellemesebb.

A holland Esmee és Sander az idén először látogattak el a Szigetre. Ők is Budapest szépségeit és az intim fesztiválkörnyezetet emelték ki pozitívumként. Barátaiktól hallottak a Szigetről, és a remek hangulat miatt jöttek el elsősorban. A zenei élmények közül a brit Hurts zenekar koncertjét említették. A lángost már ők is kipróbálták, és csütörtök éjjel volt a leghosszabb napjuk, akkor reggel nyolcig buliztak folyamatosan a Szigeten, amelyet biztonságosnak és barátságosnak találtak. A fesztivál után még két napot töltenek Budapesten városnézéssel, mielőtt visszatérnek Amszterdamba.

A 2011-es Szigetről készült marketingfelmérés adatai szerint tavaly a legtöbb külföldi – a teljes minta 23 százaléka – Hollandiából érkezett. Utánuk következtek a rangsorban a franciák, 15 százalékkal, majd az olaszok, németek és a britek (12, 11 és 9 százalék). A tavalyi kapuátlépéskor mért adatok szerint 57 százalékuk fiú és 43 százalékuk lány volt. A budapesti kiruccanások céljaként 49 százalékuk a városnézést, 40 százalékuk a fürdőlátogatást, 39 százalékuk pedig a bevásárlást jelölte meg a tavalyi felmérés szerint.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!