Nőtt a vendégéjszakák száma Siófokon

2013. május 17. 16:32

A siófoki szálláshelyeken az idei év első negyedében 15 százalékkal több, közel 44 ezer vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi évhez képest.

2013. május 17. 16:32

Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az eddig rendelkezésre álló statisztikák alapján az előszezon a kedvezőtlen időjárás ellenére is rendkívül biztató. Markánsan jobb volt a januári és a februári hónap, s a gyenge március ellenére is kiugróan magas növekedést értek el a vendégéjszakák számában. Tavaly az első három hónapban 38 ezer vendégéjszakát regisztráltak a siófoki szálláshelyeken. Véleménye szerint az eredmény jól mutatja a komplex turisztikai fejlesztések eredményességét: három nagy tóparti településen – Balatonfüreden, Siófokon és Keszthelyen – zárult le városközpont-rehabilitáció. A Balaton évről-évre jobb hely, és egyre több vendéglátós látja a szolgáltatások fejlesztésének fontosságát – fogalmazott Hoffmann Henrik.

A pünkösdi hosszú hétvége foglalási adatairól elmondta, hogy a hét siófoki, közel ötszáz férőhelyes négycsillagos szálloda 90 százalékos foglaltsággal, csaknem teltházzal üzemel. A Balaton déli partján több ezer férőhellyel rendelkező háromcsillagos szállodákban és panziókban a szobák hatvan százalékát foglalták le előre. A komplex szolgáltatást nem nyújtó magánszálláshelyek kiadása az előszezonban még nehezebb, de az előzetes megrendelés nélkül elindulók még generálnak újabb foglalásokat – tette hozzá a szakember.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!