Orbán a Zeneakadémián: a művészet erőforrás

2013. október 24. 10:46

Az elmúlt években a gazdasági válság ellenére is egyre több erő, figyelem, valamint pénz jutott a kultúrára, és nem lesz kivétel ez alól a következő esztendő sem – mondta a miniszterelnök kedden a megújult Zeneakadémia megnyitóján.

2013. október 24. 10:46

Orbán Viktor szavai szerint a felújított Zeneakadémia ismét méltóvá vált alapítója, Liszt Ferenc nevéhez. Hozzátette: nemcsak a magyar zene zsenijének születésnapját, hanem a Zeneakadémiának, a magyar és az európai zenei élet egyik izgalmas központjának újjászületését is ünnepeljük.

Batta András rektor szerint a Korb Flóris és Giergl Kálmán által tervezett épület most eredeti formájában tér vissza, ugyanakkor arra is kitért, hogy a 2003-ban indult felújítási projektet valamennyi azóta hivatalba lépett magyar kormány támogatta. „Reméljük, az eljövendő kormányoknak is kedvence lesz a Zeneakadémia” - fogalmazott.

A beszédek után ünnepi hangversenyt tartottak a Zeneakadémián, amely 26 hónapos rekonstrukciós munka után újult meg. A 13,2 milliárdba kerülő felújítási projektet a magyar állam 10 százalékos hozzájárulása mellett az Európai Unió finanszírozta, és a rekonstrukció érdekében megmozdult a civil szféra is - mondta el a rektor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!