VOLT: alig fértek el Parov Stelar, Guetta, Kis Grófo és Halott Pénz rajongói

2015. július 04. 13:06

Teltházas volt a pénteki nap a VOLT-on, sokan be sem jutottak, mivel elfogyott a napijegy. Parov Stelarra és David Guettára vártak a legtöbben, de Halott Pénzen eddig soha nem látott nagyságú tömeg volt, és Kis Grófo is sokakat vonzott. Riportunk.

2015. július 04. 13:06
Balogh Krisztina

Nagy hiba volt nem tájékozódni pénteken indulás előtt azoknak, akik nem vették meg VOLT-jegyüket elővételben, ugyanis délutánra minden napijegy elkelt, így aki spontán akart voltozni, annak sajnos az erdőn keresztüli beosonás, a bejárat előtti pogózás, vagy a hazaút maradt. Másodjára esik meg ez, első alkalommal azonban még kisebb volt a fesztivál befogadóképessége, így a mostani eset abszolút rekordnak számít.

Rekord ide vagy oda: mozdulni nem lehetett, annyi ember gyűlt össze a fesztivál egyik legjobban várt napján. Meglepő volt, hogy már a Kőszegi út is tele volt partiarcokkal. Volt, aki boros üveggel a kezében árokharcost játszott és volt, aki kérődzve süttette magát az út szélén. De látni lehetett azokat a rémült fejeket is, amelyek a jegypénztárnál szembesültek az igazsággal, hogy nincs már több napijegy. Az egyik lány szerint „csak kamuznak”, mások szerint „nem akarnak több embert beengedni”, de volt olyan, aki szimplán odament a pénztárhoz és azt mondta: „ne gecizz, adjál egy jegyet”. 

Szóval, gyorsban mindenki előkapta az okostelefont, belépett a VOLT fesztivál eladó napijegyek, bérletek! Fórum! 2015 nevű Facebook-csoportba és vadul licitálni kezdett az eladó napijegyekért. Egyesek bepróbálkoztak a sorban állóktól jegyet kuncsorogni, de sajnos ez a taktika nem működött.

A Bulibáró nagyon ott volt

Délután öt után már javában jó volt a hangulat, főleg hogy délben már a Bulibáró kellemesen feltüzelte a népet. Azt mondták a fesztiválozók, Kis Grófo „nagyon ott volt”. Így visszanézve a videót, tényleg nagyot szólt Grófo fellépése, mi azonban máshová vettük az irányt.

Mindenesetre nemcsak Kis Grófonak volt hatalmas sikere, hanem a Halott Pénznek is. „Ennyi ember nem volt még Halott Pénz koncerten” – nyilatkozta egy rajongó. Szerinte óriási bulit csapnak a srácok, és imádja, hogy „ilyen lazák”. A koncert fénypontja a lufiözön volt: tízezer színes lufit engedett fel a közönség, és közben vadul énekelték, hogy van valami a levegőben…

Így szálltak a lufik a Halott Pénz koncerten!

Parov Stelar, „te kincs”

A Motörheadről most nem írunk, úgyse tudnánk újat mondani, csak Lemmyt tudjuk idézni, aki egy korábbi magyarországi fellépés előtt a kérdésre, hogy milyen lesz az új album, annyit mondott: milyen lenne, olyan, mint az többi. Bizonyára hasított az Ace of Spades és a Metropolis.

Az est egyik fénypontja az osztrák stílusújító, az „electro swing” kitalálója, Parov Stelar és bandája volt. Egy kis hangolás után olyan bulit csaptak, hogy - fogalmazott egy fesztiválózó - „világra szólt”. A tömegben végig annyit halottunk: „Parov te kincs vagy!” Tényleg az volt. Amikor felcsendült az All night szinte senki nem bírt magával. Köszönjük Parovnak és a zenekarnak, hogy ilyen fergetegeset csaptak nekünk Sopronban.

 

 A Parov Stelar Band a Nagyszínpadon.

David Guetta és a magánrepülő

Azt mondták a hírekben, hogy Guetta magánrepülőt kért a szervezőktől, hogy a következő féllépésére odaérjen. Úgy tűnt, megérte a szervezőknek teljesíteni a kérést, már csak azért is, mert két lány Pécsről csak a francia lemezlovas miatt utazott Sopronba. Guetta évről évre egyre nagyobb tömeget vonz.

Az est folyamán fellépett még Tiga is a Nagyszínpadon, akinek fél családja magyar, így pontosan tudta, hogy a VOLT közönségének mire volt szüksége, akik mindig készen állnak egy jó kis elektrobulira. Klangarussel is felpörgette a hangulatot a Telekom Téren. Úgy tűnt nem fáradt el a közönség, hiszen mindkét színpadnál óriási tömeg volt. És kevés hely. Reméljük, a szervezők jövőre jobban felkészülnek majd a teltházra.

Fotók, videó: Halott Pénz Facebook oldalaBalogh Krisztina

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2015. július 05. 20:35
https://www.youtube.com/watch?v=OXX1Wx_WYvc https://www.youtube.com/watch?v=wMWVOeWZkd4 https://www.youtube.com/watch?v=DBPyp-QcYrY
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 05. 20:35
1. Ez mitől vezető hír? 2. Értéktelen zsi-ci szemét a címben említettek produktuma.
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 05. 20:35
1. Ez mitől vezető hír? 2. Értéktelen zsi-ci szemét a címben említettek produktuma.
Laibach
2015. július 05. 20:35
Grófo alatt segélyosztás is volt, azért volt akkora tömeg :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!