Fantasztikus Borítók Viadala: könyvheti különkiadás

2016. június 15. 11:26

Túl vagyunk a Könyvhéten, előttünk a nyár, azonban még van egy kötelességünk: itt a Fantasztikus Borítók Viadalának könyvheti különkiadása. A tavaszi borítószavazáson főlényesen nyert a Delta Vision gondozásában megjelenő Hangakirály, ősszel pedig hármas holtverseny alakult ki a Gabo és az Agave kötetei között. De vajon melyik könyvheti borító nyerte el leginkább a közönség tetszését?

2016. június 15. 11:26
Pintér Bence

A szavazás lezárult, itt vannak az eredmények!

*

Az őszi és a tavaszi kiadás után újra jelentkezik a Fantasztikus Könyvek Viadala. Első alkalommal hármas holtverseny lett a végeredmény, másodszor pedig a szavazók számának döbbenetes megugrása mellett elsöprő győzelmet aratott a Delta Vision Hangakirály című könyve. A Könyvhétre ismét rengeteg cím jelent meg, azonban kénytelenek voltunk némileg változtatni a szabályokon: a kötetek kiadónkénti egyenetlen eloszlása miatt ez alkalommal egy-egy kiadó nem feltétlenül csak két kötettel jelentkezik a versenyben. Ennek megfelelően a borítóviadal könyvheti kiadásában konstruktőri, azaz kiadónként összesített eredményt számláló versenyt nem indítunk.

És most jöjjenek a versenyzők az előző viadal győzteseinek sorrendjében, hátul az új jelentkezőkkel.

*

Delta Vision

Nem sikerült igazán jó minőségű verziókat beszereznünk a Delta Vision kötetinek borítóiból, de a lényeg látszik. Hernád Péter szuperhősregénye képregényes bortót kapott, míg Honfy Ágnes kötete csinos fehér-arany-vörös trikolórban pompázik.

Agave Könyvek

Az Agavétól ez alkalommal három kötetet válogattunk. John Scalzi asztronautái vöröses tájon bóklásznak, N.K Jemisin kötetének borítója szépen összefoglalja a kötet hangulatát, a Kultúra-sorozat utolsó darabja Iain M. Bankstől pedig egy igazi sci-fis borítót kapott a kiadótól.

Gabo SFF

Talán Superman is megirigyelné A tűz kegyelme dinamikusra sikerült borítóján helyet kapó karakter lézerszemeit, míg Paolo Bacigalupi könyve a regény világából tár elénk egy panorámát.

Galaktika

Nem igazán tudok mit kezdeni a Galaktika borítóival. Lovas Lajos könyve mindenképpen utal arra, hogy valamiféle szatirikus történetről van szó, Jo Walton pedig már korábbi versenyünkben is szerepelt, de valójában csak most jelent meg, és ez a végleges borítója.

Fumax

A Fumaxnál ez alkalommal mindkét kötet borítója az eredeti kiadás átvétele. A Vészmadár elég mozgalmas, a Nemezis játékai pedig simán egy izgalmas sci-fi borító.

Athenaeum

Almák, sárkányok, farkasok: a cím összes eleme megjelenik az Atheneumnál a borítón is. Norbert Winney egyébként a neve ellenére magyar szerző.

Jelenkor

Amíg nem olvastuk, nem tudjuk, hogy mennyire számítanak fantasztikus műnek a Jelenkor magyar kiadványai: a fülszöveg alapján azonban mindenképpen beválogatásra érdemesnek tartottuk őket. Meg hát na, szépek is ezek a borítók.

Libri

Itt viszont biztos sci-firől beszélünk. Csányi Vilmos könyve egy mesterséges intelligenciáról szól, ezt talán a borító is szépen tükrözi.

Főnix Könyvműhely

Új versenyzőnk a Főnix Könyvműhely: Szélesi Sándor könyvének szépen rajzolt borítójáról is látjuk, hogy young adult-regényről van szó; míg az Ajtók és átjárók egy fantasy-antológia, a borítón ajtóval, ami láthatóan átjáró is egyben egy másik világba.

Ad Astra

Az Ad Astra éves magyar sci-fi antológiája is biztosra ment az egyértelműen zsánerre jellemző, futurisztikus épületeket mutató címlappal.

L'Harmattan

A képen ugyan nem látszik, de Beregi Tamás könyvének külső borítójának O-betűi az alsó borítót mutatják meg nekünk, tehát a rémálomszerű felszín alatt valójában egy festmény lapul. (Közben megkaptuk a másik borító képét is. Megmutatjuk azt is.)

Így néz ki tehát belül:

*

Itt lehet szavazni. A szavazást vasárnap éjfélkor zárjuk le.

Melyik borító tetszik a legjobban?
Hernád Péter: Pannónia kapitány (Delta Vision)
Honfy Ágnes: Arany birodalom (Delta Vision)
John Scalzi: Vörösingesek (Agave)
N.K. Jemisin: Az ötödik évszak (Agave)
Iain M. Banks: Hidrogén szonáta (Agave)
Brian Staveley: A tűz kegyelme (Gabo SFF)
Paolo Bacigalupi: A vízvadász (Gabo SFF)
Lovas Lajos: Törzsszövetség (Galaktika)
Jo Walton: Mások között (Galaktika)
Chuck Wendig: Vészmadarak (Fumax)
James S.A. Corey: Nemezis játékai (Fumax)
Norbert Winney: Sárkányok, farkasok & almák (Athenaeum)
Bartók Imre: Láttam a ködnek országát (Jelenkor)
Ménes Attila: Folyosó a holdra (Jelenkor)
Csányi Vilmos: Ő ott bent (Libri)
Szélesi Sándor: Csillagfényszövők (Főnix)
Ajtók ás átjárók (Főnix)
Távoli kolóniák (Ad Astra)
Beregi Tamás: Noctambulo (L'Harmattan)
my iq tested
 
 
 
 
 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!