Az ifjú íjász

2019. január 25. 15:55

Igazán sokoldalú hagyományőrző Kovács Patrik Attila: az egri fiatal kora ellenére már biztosan bánik az íjjak, a karddal. De ez nem is csoda, hiszen az ősi fortélyokat a íjászat és a vitézi hagyományőrzés mestereitől lesi el. Videó.

2019. január 25. 15:55

Berecz Mátyás, az egri vármúzeum volt igazgatója, Mónus „Fehér farkas” József többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjász, valamint Oláh Tibor Furé, az évikig Dobó kapitánya címet viselő hagyományőrző istápolja a fiatal fiút, aki immáron rendszeres szereplője az egri várjátékoknak. Ő is az élő bizonyíték arra, hogy a régi korok hagyományait igenis át lehet adni a fiataloknak, még ha két, manapság nem is olyan is véres mesterségről, mint az íjászatról és a kardforgatás tudományáról van szó.

Félidejében a Nemzeti Tehetség Program

A kezdeményezés egy olyan nemzeti esélyjavító, társadalomépítő stratégiai szintű program, amelynek elfogadásáról és végrehajtásáról az Országgyűlés még 2008-ban döntött ötpárti konszenzussal. A Nemzeti Tehetség Programról szóló 78/ 2008. (VI.13.) OGY-határozat elfogadásával az Országgyűlés 2008-tól kezdődően húsz évre határozott meg kiemelt feladatokat a tehetségsegítésben, a tehetséggondozásban.

Ennek során olyan fiatalokat mutat meg és állít példaképként, akik valamilyen rendkívülit és kiemelkedőt tesznek a szűkebb és tágabb környezetükért, valamint tevékenységükkel az értékek, hagyományok és a sokszínűség megőrzését, a hozzáférés esélyeinek egyenlőségét, a folyamatosság és átjárhatóság biztosítását, az önfejlesztés megkövetelését, a programok hatékonyságát, a tehetséges fiatalok fokozott társadalmi felsőségvállalását, a tehetségsegítők megbecsülését és a társadalmi támogatottság növelését határozzák meg.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2019. január 25. 17:00
Ha fejlődni akar szellemileg is, akkor haladéktalanul keresse meg Kassai Lajost!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!