A Dűne 2 már most felülmúlta az előzetes várakozásokat

2024. március 02. 22:00

A film már a debütálásának napján 32,1 millió dollár bevételt ért el csak Észak-Amerikában.

2024. március 02. 22:00
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, nagy nevekkel, sztárok tömkelegével vitte vászonra a Warner Bros. és a Legendary a Dűne második részét. Most pedig a VG cikkéből kiderült: pénteken 32,1 millió dollár nyitónapi bevételt ért el a film Észak-Amerikában, amiből 12 millió dollár elővételes jegy volt.

Mint a lap kiemelte: iparági elemzések alapján a film nagyon szerén becslések esetén is 72-75 millió dollár nyitási bevételre számíthat, ami majdnem a kétszerese az első film által hozott 40 millió dollárnak. A cikkben emlékeztetnek arra, hogy ez azért megdöbbentő, mert a sci-fit viszonylag nehéz eladni. Emlékeztette, hogy a film berobbanásához az is hozzájárulhatott, hogy a Dűne 2 kiváló kritikákat kapott – így nem kizárt, hogy a hétvégén akár a 80 millió dolláros bevételt is eléri. Ez annak fényében szintén kiemelkedő, hogy 

a Warner a filmből származó bevételek tekintetében már 65 millió dollárral is elégedett lett volna belföldön, 75 millióval pedig külföldön. 

A film 71 országban, köztük hazánkban kerül bemutatásra ezen a hétvégén, és a VG beszámolójából kiderült, hogy jól teljesít azokon a piacokon is, ahol a hét közepén kezdték el vetíteni. A Dűne 2 magyar vonatkozással is rendelkezik, ugyanis a szereplők a Pécsi Gloves International által készített kesztyűket hordják.

A Dűne 2 tekintetében a Warner Bros. stúdió igencsak kalandos utat járt be egyébként, ugyanis tavaly a film második részének bemutatását a Hollywoodban május óta tartó forgatókönyvíró- és színészsztrájk miatt el kellett halasztani.

***

Nyitókép: InterCom


 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. március 06. 20:07
A hülye mesefilmek kellenek a lebutított fiatalságnak. A libsi haladárok mindannyian ilyeneken nőttek fel kukoricatörés, almaszedés vagy krumplikapálás helyett.
Hoked_ly
2024. március 03. 15:22
Nagy szar az egész! Muszlim, Iszlám imádat, elnyomó a fehér ember! Nehézkes vontatott cselekménysorok, unalmas klisék! A társadalom 99%-a csak tudattalanul bambul és továbbra is elhiszi, hogy mivel sok légy száll a szarra… a szar az egy siker.
luisbathhelena
2024. március 03. 13:06 Szerkesztve
A Dűne 2 magyar vonatkozással is rendelkezik, ugyanis a szereplők a Pécsi Gloves International által készített kesztyűket hordják. Kesztyű? Ember, a film nagy részét itt forgatták! Tegnap láttam, a kritikákkal egyetértek: a főszereplő pár tagjai között 0 kémia, szikra stb van. Ez nem jött össze. Amúgy látványos, de a könyvet nem képes pótolni pedig már többször próbálkoztak filmmel. Aki nem olvasta, nem igazán érti az utalásokat, neveket ...
2024. március 03. 08:31 Szerkesztve
Megnéztem. A látványvilága megragadó, érdemes megnézni. Főleg, mert valószínűleg az utolsó ilyen film volt. Ahogy az előzeteseket elnéztem, többé tényleg nincs értelme moziba menni. Spoiler alert. Stilgart kiherélték, Csani ideológiai harcot folytat a vallási fundamentalisták ellen. Ezzel ma számolni kell, a szponzorok elvárják. Apropó Csani: elmagyarázná valaki, miért megy az utolsó jelenetben a sivatagba? Lemond Paulról és keres magának egy rendes frement, aki nem dzsihádozik a haverokkal? Teljesen érthetetlen volt, a történet végkifejletét alapul véve. A könyvben Paul elmagyarázza, mit miért tesz, és a normális - nem szuperhős - Csani megérti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!