Kötelezővé tennék az oltatlan amerikai gyerekeknek a maszkhasználatot az őszi iskolakezdésnél

2021. szeptember 02. 10:34

Joe Biden elmondása szerint az amerikai járványvédelmi központ (CDC) a közeljövőben javasolhatja, hogy az oltatlan gyerekek használjanak maszkot az őszi iskolakezdésnél.

2021. szeptember 02. 10:34
null
Takács Zsolt

Joe Biden szerint az amerikai járványvédelmi központ a jövőben javaslatot tehet arra, hogy kötelezővé tegyék az iskolai maszkhasználatot a 12 évnél fiatalabb gyermekeknek, mivel ez a korosztály nincs beoltva a koronavírus elleni vakcinával. Az amerikai elnök az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a 12 évnél idősebb, oltott gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk.

Biden azonban elárulta, hogy a 12 évnél fiatalabbak is hamarosan megkaphatják az oltást.

A CDC ajánlásai nem kötelező érvényűek és az Egyesült Államokban a maszkhasználat szabályait kerületenként határozzák meg, amelynek következtében néhol továbbra is szigorú szabályok vannak érvényben, míg más kerületekben nem – írja a Reuters.

„Nehéz lesz eldönteni, hogy anyuka és apuka őszinték-e azzal kapcsolatban, hogy Johnny megkapta a vakcinát vagy sem” – tette hozzá Biden.

Az Egyesült Államok elnöke arról tájékoztatta az embereket, hogy azokban az államokban nőtt a koronavírusos esetek száma, ahol a vakcina elleni szkepticizmus és dezinformáció miatt lassult az oltakozás.

A hosszantartó korlátozások után az amerikaiak nagyon jól fogadták a maszkhasználattal kapcsolatos tavaszi és nyári enyhítéseket. A koronavírus-járvány kitörésekor

a maszkhasználat politikai kérdéssé vált az Egyesült Államokban,

mivel az akkori elnök, Donald Trump és más republikánus politikusok is visszautasították az egészségügyi szakértők javaslatait a járvány terjedésének lassítására.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!