A Z-generációs fiatalok többsége korlátozná az abortuszt egy felmérés szerint

2022. március 09. 17:18

Az ezredfordulós fiatalok aggódnak a kétes eredetű abortusz-tabletták miatt, ezért inkább olyan politikusra szavaznának, aki szigorítja a biztonsági előírásokat. 

2022. március 09. 17:18
null
Fekete Kíra

Az ezredfordulósok több mint fele betiltaná az abortuszt

Egy januári elemzésből kiderül, hogy a Z generációs (1995 és 2009 között született) amerikai választók többsége nem támogatja az abortuszt, sőt, elutasítják a Biden-kormány halálos abortusztabletta-politikáját – számolt be a Students for Life of America's Demetree Institute for Pro-Life Advancement (SFLA).

A felmérés adataiból az is kiderül, hogy a Z-generációs fiatalok 80 százaléka szeretne szavazni az abortuszpolitikáról – tavaly csupán a 66 százalékuk jelezte, hogy részt venne a szavazáson.

Az idei kutatás szerint a választók 75 százaléka betiltaná az abortuszt, 40 százalékuk pedig csak kivételes esetben – nemi erőszak, vérfertőzés vagy az anya életének veszélyeztetése esetén – engedné meg azt.

Az SFLA egyik fontos feladata a szavazók oktatása – miután a választóknak elmondták, hogy az ötven évvel ezelőttről származó jelenlegi rendszerben a nők a kilenc hónap alatt bármikor megszakíthatták a terhességet, a Z-generációsok jelenlegi rendszerről alkotott véleményéről szóló felmérésben tíz százalékpontos változás történt – 

közel hatvan százalékuk nem engedélyezné az abortuszt az első szívverés után 

– állítja a Real Clear Politics hírportál.

Nem csak a magzatra, a nőkre is veszélyesek az abortusz-pirulák

Nagy veszélyben lehetnek azok a nők, akik a tesztelés nélküli, online árusított tablettákat választják: a terhesség megszakításán felül a tabletták egészségügyi problémákat, meddőséget és akár halált is okozhatnak.

A Biden vezette FDA (Food and Drug Administration) drasztikusan csökkentette az abortusztablettákra vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásokat, kitéve ezzel a nőket a veszélynek – írja a lap.

A Real Clear Politics szerint Biden az ügynökség biztosának Dr. Robert Califfet jelölte ki, aki már az Obama-kormányzat idején is ezt a szerepet töltötte be – akkoriban szintén gyengítette a tablettákra vonatkozó előírásokat.

– írja a Real Clear Politics.

Califf korábban, a Trump-kormányzat idején jogi lépéseket tett az FDA ellen, és elérte, hogy az FDA ejtse a tablettákra vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásokat.

Mit szólnak ehhez a Z-generációsok?

A Z-generáció tudatosan áll hozzá az erős gyógyszerek fogyasztásához: a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem támogatja azokat az abortusztablettákat, amelyeken nem végeztek tüzetes tesztelést, és nem támogatják a teszt nélküli gyógyszerek online árusítását. 

A megkérdezettek körülbelül 60 százaléka támogatja az anya vércsoportjának szűrését, a tabletták értékesítése előtti ultrahangvizsgálatot és a kötelező utóvizsgálatokat annak érdekében, hogy a nők ne haljanak meg a gyógyszer okozta fertőzések miatt.

A Z-generációs válaszadók 65 százaléka támogatja az abortusz-pirulák személyes vásárlását az online rendeléssel szemben. 

Az USA politikájában igencsak mérvadó az abortusz kérdése, ezért nem véletlen, hogy 
a megkérdezett fiatalok 70 százaléka nagyobb valószínűséggel szavazna olyan politikusra, aki támogatja a kémiai abortuszra vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásokat.

a megkérdezett fiatalok 70 százaléka nagyobb valószínűséggel szavazna olyan politikusra, aki támogatja a kémiai abortuszra vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásokat.

Fotó: Flickr
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. március 11. 09:49
Éééés, íme a józan ész szikrája a jenki fiataloknál! Talán megállítható a rothschildiánus liberálfasizmus, vagy pontosítsunk? Rothschildiánus sátánizmus? Remélem, hogy a new jersey-i születésig engedélyezett abortusz, mert az bizony kimeríti a fentebb említett ideológiát!
kuzmics
2022. március 11. 09:41
Igazuk van a fiataloknak, ők is megszülettek.
Akitlosz
2022. március 10. 12:56
Nagy hülye, aki ezt a "Z generáció" marhaságot kitalálta. Megalapozatlan ez a kategorizálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!