Szoboszlai, a „tűzgolyó” – elárulta Klopp, miért játszatta a megszokottól eltérő pozícióban a magyar középpályást (VIDEÓ)

2024. április 02. 11:17

A német mester áradozott a magyar válogatott csapatkapitányáról.

2024. április 02. 11:17
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) congratulates Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. Liverpool and Arsenal equalised 1 - 1.
Paul ELLIS / AFP

Fotó: Paul Ellis/AFP

Szoboszlai Dominikot nemes egyszerűséggel „káoszteremtőnek” nevezte Jürgen Klopp a Brighton elleni vasárnapi győztes bajnoki után. A magyar középpályás ezúttal a megszokottól eltérő feladatot látott el, kissé megváltozott a szerepe, a kulcspasszai azonban most sem hiányozhattak.

Klopp mesterterve szerint az argentin világbajnok, Mac Allister ezúttal Endo Wataru mellett tűnt fel a középpályán, így Szoboszlai előrébb helyezkedhetett, az új szerepkör pedig maghatározó volt a találkozó kimenetele szempontjából, a győztes gól ugyanis éppen a magyar parádés átadásának is köszönhetően született meg. Nem véletlenül áradozott a „tűzgolyójáról” a német menedzser.

Ezt is ajánljuk a témában

A válogatott szünetben kétszer is pályára lépő és kétszer is gólt szerző Szoboszlai a jelek szerint ismét csúcsformában, Jürgen Klopp ki is emelte, milyen hasznosan játszott és mekkora szerepe volt a győzelemben.

„Végig türelmesek voltunk, a megfelelő pillanatban pedig beállítottuk a ravaszt. Hihetetlen játék volt a fiúktól. Wataru és Macca ezúttal mélyebben játszottak, és Dom volt meglepő helyen, kissé előrébb.

Ő volt a letámadásoknál a káoszteremtő. Úgy gondolom, hogy nagyon jól megvalósította az elképzelteket. Mint egy tűzgolyó, kiugrott, és létrehozta a káoszt”

– magyarázta a klubmédiának a német szakember, majd hozzátette: „Dom hihetetlen labdát adott a győztes gól előtt. Kreativitás és a minőség jellemzi. Meglátta Maccát, aki átvette a passzt és hihetetlen labdát adott Mónak. Amilyen pazarlóak voltunk a helyzeteinkkel, jó volt, hogy összejött ez a zseniális pillanat, amivel megnyerhettük a meccset” – hangsúlyozta Klopp. 

Amíg Curtis Jones még nem térhet vissza a Liverpool csapatába, ez a felállás jelentheti a megoldást a szezon hajrájában,

a Vörösök legjobb középpályás trióját ugyanis így emlegeti a szigetországi sajtó: Mac Allister, Jones és Szoboszlai.

Ebben a felállásban Jones megteheti azt, amit Mac Allister vasárnap, Mac Allister pedig a japán Endo hatos helyén szerepelhet. Szoboszlai tehát újra a régi, ezt pedig nem csak a Puskás Arénában, de a Premier League-ben is bizonyítja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
bekesmarton-0
2024. április 02. 11:37
fizetett hirdetés
stofflet02
2024. április 02. 11:36
Próbál valamit kihozni Szoboszlaiból, de hát nem megy neki a játék. Nem egy nagy durránás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!