Íme, Szoboszlai Dominik nagyszerű értékelései a Liverpool élre ugrása után

2024. április 01. 07:31

A magyar klasszis kulcspasszát mindenki kiemeli.

2024. április 01. 07:31
null

Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira

Igazán aktív volt Szoboszlai Dominik a Liverpool vasárnapi bajnoki mérkőzésén a Brighton ellen, 93 percet töltött az Anfield gyepszőnyegén a 2–1-es győzelem alatt, amivel a Liverpool az élre állt a Premier League-ban: a halványabb első félidő után 

nagyon feljavult, volt egy veszélyes, kaput alig elkerülő lövése, és kulcsszerepet játszott Mohamed Szalah győztes góljának előkészítésében. 

A letámadását gyilkosnak nevezik, általában 7-es osztályzatot kapott az angol lapoktól, de egy 8-as is becsúszott. Az Index szemlézte az értékeléseket:

Goal.com: 7. Csendes volt az első félidőben, de iszonyatosan feljavult a másodikban. Kulcsszerepet játszott Szalah győztes góljában, és a 

presszingje ezúttal is rettegésben tartotta az ellenfelet.

Anfieldwatch.co.uk: 7. Mozgatta a csapatot a pálya közepén, de az első félidőben viszonylag keveset volt játékban. Létfontosságú volt a hozzájárulása Szalah góljához,

 félelmetesen jó és erős passzt adott Mac Allisternek, ebből lett végül a gól.

Sports-view.co.uk: 6. Szokatlanul passzív volt a középpályán. Szerencsét próbált a 62. percben egy távoli lövéssel. Megnőtt az önbizalma a hajrában.

Liverpoolworld.uk: 6. Szuper passzt adott Szalahnak, amit az egyeiptomi nem váltott gólra, de ettől eltekintve nem sok mindent csinált az első félidőben. Volt szünet után egy jó lövése, ami alig kerülte el a kaput, és része volt Szalah győztes góljában.

Thisisanfield.cm: 7.  

Szoboszlai még mindig nem érte el képességei csúcsát,

 ezen a délutánon is csendes volt a játékidő jelentős részében. Welbeck vezető góljához vezetett, amikor el akart csípni egy átadást, és a labda az ellenfél centeréhez pattant. Az Anfield közönsége olykor türelmetlenkedett, amikor nála volt a labda. És mégis, rengeteget melózott, és döntő szerepe volt Szalah győztes góljában azzal, hogy ő adta Mac Allisternek a labdát, kiválóan.

Liverpoolecho.co.uk: 7. Nehezen tudott játékba avatkozni szünet előtt, kissé lassú volt, amikor hozzá került a labda, jóllehet kialakított egy helyzetet Szalahnak. 

A második félidőre egy egészen más játékos jött ki,

 egy nagy lövése alig ment mellé, és benne volt a keze a győztes gólban. A 93. percben lecserélték.

Liverpool.com: 8. A magyar középpályás jó pozíciókat foglalt el a támadósor közvetlen közelében, de sokszor túlságosan nagy volt a zsúfoltság a Brighton szigorú védekezése következtében. Ám 

amikor számított, tökéletes passzal készítette elő a győztes gólt.

Dailymail.co.uk: 5. Rendezett és tipp-topp, de olykor túl körülményes. Minimális volt a befolyása a mérkőzésre.

Lfclive.net: 7. Nehezen tudott hatást gyakorolni a mérkőzés alakulására, de a Mac Allister gólpasszát megelőző 

átadása szédületes volt.

Bbc.com: 7,41. Ezzel az ötödik legjobb osztályzat az övé a csapatban Mac Allister, Diaz, Endo és Szalah mögött.

Eurosport.com: 7. 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Squalline
2024. április 01. 09:11
Klopp a meccs utáni sajtótájékoztatón külön kiemelte dicsérve, név szerint "...and Sobo...the chaser, the chaos maker...". Valójában én se mindig értettem mi a szerepe, mert egészen előre tolt közeppályás volt lényegében csatárposztokon tűnt fel, hol középen, hol mindkét(!) szélen. Ehhez képest jó néhány beavatkozása volt hátrafutva is. A 2.percben is, amikor a gólt kapták, egyedüli támadóként ért vissza, kurvára nem tehet a gólról, inkább megköszönhetnek hogy az első támadó miatta nem tudta ajtó ablak ellőni, miközben megkérdik, hogy a védelem és középpálya kijött-e az ôltözőből. The chaser, chaos maker szavak pedig értelmet adnak a szerepének. Keresztül kasul befutni a támadóharmadot, őrületbe kergetni a védőket amikor hibáznak, lecsapni. Le is csapott. Amikor üresen maradt szélen, tanári labdát adott mekinek, aki Salah-nak, aki berúgta 7-8 méterről. Így 2-1, így győzelem. Pl az egyik pontozó szerint passzív volt középpályán. Nem is ott volt feladata ember, jó hogy keveset látta ott.
akkor ki
2024. április 01. 08:01
Dom nagyon jól játszott. Igen, az első félidő senkinek sem ment, de a gyors kapott gól miatt kissé lebénultak. Nem értem miért húzzák le egyes lapok?! És bizton remélem, hogy a Domot utáló libsik nem rajzanak ide fikázni, mint szarra a legyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!