Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ki lehet a Ferencváros új vezetőedzője?

2024. május 17. 12:32

Máté Csaba? Papszun? Ivics? Megindultak a találgatások!

2024. május 17. 12:32
Marek PAPSZUN
Vámos Tamás

Nyitókép: akár egy különc tornatanár is lehet a Ferencváros vezetőedzője?! Fotó: ulloi129.hu

***

Ismert: Dejan Sztankovics kissé váratlan távozása után az Újpest elleni derbin a másodedző, Leandro irányít majd, ezzel egütt érthető, hogy az is izgatja a közvéleményt: ki érkezik a Ferencváros kispadjára?

A Fradi-szurkolók egyből a Sztanyiszlav Csercseszov helyére beugró Máté Csabát követelik vissza, csak egyetlen komment a sok közül: 

„ha nem Máté Csaba lesz, azzal szembeköpik a Fradi a szurkolóit. Minek ide keleti bohócok, amikor van egy kiváló magyar szakember erre a posztra, aki már bizonyított is? Az esélyt megérdemli!”

Ami tény: Mátéval valóban látványos és eredményes támadójátékot produkált a csapat (10 mérkőzés, 9 győzelem, 3,9 gól meccsenként, sima bejutás a Konferencialiga csoportkörébe), ám Kubatov Gábor szerint hosszú távon olyan szakembernek kell irányítania az együttest, aki „a mi lehetőségeinknél eggyel ambiciózusabb, eggyel magasabb polcon jegyzett szakember”.

MÁTÉ Csaba
Van-e esélye Máté Csabának a visszatérésre? Fotó: MTI/Kovács Tamás

A másik jelölt a már Kubatov Gábor által is beharangozott lengyel szakember, Marek Papszun, aki testnevelőtanárból lett vezetőedző, és az elmúlt években arra hívta fel magára a figyelmet, hogy miután a harmadosztályból feljuttatta a Raków Czestochowát, kétszer megnyerte a csapattal a Lengyel Kupát, majd a Szuperkupát is, miután 2023-ban – óriási meglepetésre – az Ekstraklasában is bajnoki címet szerzett, a Konferencialigában pedig mindannyiszor a playoff körig jutottak. Papszun a különc módszereiről is elhíresült: például mindegyik találkozó után egy mindenre kiterjedő önértékelést írat a játékosokkal. Összesen 288 tétmérkőzésen irányította az együttest, a pontátlaga 1,95.

Papszun nagy előnye: azóta már szerződést bontott czestochowai klubbal, így szabadon igazolható. 

Más kérdés: a tehetséges tornatanár mennyire felel meg Kubatov elnök azon követelményének, hogy a trénernek a Fradinál mindig eggyel magasabb polcon jegyzettnek kell lennie?

Az eddig nyilvánosságra hozott harmadik jelölt a szerb Vladimir Ilics lehet. A szerb tréner a PAOK Szalonikivel Görög Kupát nyert, az izraeli Maccabi Tel-Avivval kétszeres bajnok lett, legutóbb pedig az orosz Krasznodar szakvezetője volt – egészen a márciusi szerződésbontásig.

Véleményünk szerint – a dolgok jelen állása szerint – a lengyel Marek Papszunnak van a legnagyobb esélye arra, hogy átvegye Dejan Sztankovics örökét a Ferencváros kispadján.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­k­­e­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. május 18. 11:27
Máté Csabával emberileg nagyon szimpatizálok. Viszont hiába volt eredményes edzősége alatt a csapat, roppant kiegyensúlyozatlanul játszott. Erős 1. félidő után pocsék 2. vagy fordítva. Nagyon sokszor csak a szerencse segített be, az ellenfél potyagól kapott be stb. Ezért erős kételyem van, hogy ő lenne most az ideális új edző. Ezért szerintem Marek Papszun vagy Dárdai Pál jobb/reálisabb edzőmegoldás. Időnként arra is van példa, hogy edzőpárosok dolgoznak. El tudnák képzelni egy Dárdai-Máté felállást. Dárdai hazajön egy évre feltöltődni, mellette Máté ezen egy év alatt kitanulja, hogy legyen a csapatteljesítmény stabil, Dárdai pedig az egy év után visszamegy a Bundesligába kihívást és nagy pénzt keresni.
gyaloggos
2024. május 17. 21:23
A LENGYEL PAPSZUNt, meg a szerb IVICSet emlegetik, SE EZ csak találgatás, szerintem .
kokrowatz-0
2024. május 17. 19:30 Szerkesztve
a lehetőségeket leszűkíti, hogy nem elég, ha jó szakember-káderezni is kell. gazpromos pólót csak büszkén lehet viselni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!