„Milák Kristóf nem egy átlagos fickó” – sajtóhírek szerint lehetséges, hogy titokban többet is edzett a magyar klasszis

2024. április 09. 09:05

„Nem tudjuk, hogy az elmúlt tíz hónapban mi történt vele – a kinézete mindenesetre olyan, mint egy élsportolóé” – fogalmazott a klasszis kapcsán Sós Csaba, szövetségi kapitány.

2024. április 09. 09:05
MILÁK Kristóf
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Kovács Tamás

***

A történet érdekessége: Milák Kristóf egy, míg háromszoros olimpiai bajnokunk két év után versenyez újra kedden. További csavar: amíg Hosszú Katinka – szülése után a legrövidebb időn belül visszatérve – szinte a szemünk előtt edzett (pontosabban: a Kanári-szigeteken, Lanzarotén), addig Milák Kristóffal kapcsolatban mindenki csak találgatott, hiszen rejtélyes módon eltűnt, senki nem tudta, hol és miként készül az előtte álló feladatokra, mindenek előtt a párizsi olimpiára.

Mindenesetre a 200 méteres pillangó olimpiai bajnoka március 9-én utazott el a tenerifei edzőtáborba, ahol Virth Balázzsal és csapatával (többek között Kapás Boglárkával, Márton Richárddal és Verrasztó Dáviddal) készül az előttük álló feladatokra, amely azért érdekes, mert 

a kedden kezdődő országos bajnokságon nem kevesebb, mint hat számban is elindul!

„Milák Kristóf nem egy átalgos fickó”

Ezt a teljesítményt csak tökéletes fizikai és mentális állapotban lehet teljesíteni. A Virth által megosztott fotón is jól látszik, hogy Milák Kristóf (a felső sorban, középen) szinte kirobbanó erőben van, elképzelhető, hogy titokban kőkeményen edzett: úszott és fizikai tréningeket végzett többek között Zala György erőnléti edzője irányításával? 

Többek között ez is szóba került az Index keddi Sportcastjében, ahol Sós Csaba volt a vendég. A szövetségi kapitány ezzel kapcsolatban többek között elmondta: 

„Milák Kristóf nem egy átalgos fickó. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy a Covid-járvány idején ő is megbetegedett, lefogyott 6-8 kilót, ám pár hét felkészülés után már úszott egy szenzációs, 1:55 alatti időt! Vele kapcsolatban bármi megtörténhet, én pontosan tudom, hogy miről beszélek a pillangóúszással kapcsolatban, hiszen nagyjából már egy Budapest – Melbourne távot már leúsztam...”

A beszélgetés résztvevői abban egyetértettek, hogy csodák azért nincsenek: Kristóf és Katinka számára is jelzésértékű lesz, milyen időt teljesít az országos bajnokságon. Milákkal kapcsolatban Sós Csaba megjegyezte azt is: 

„mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen teljesítményre lesz képes, hiszen nem tudjuk, hogy az elmúlt tíz hónapban mi történt vele – a kinézete mindenesetre olyan, mint egy élsportolóé...”

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2024. április 10. 13:08
Azt üzenem Soósnak ideje lenne bocsánatot kérni Miláktól és Katinkától a róluk tett negatív nyilatkozataiért.
vinetu-2
2024. április 09. 11:04
Ha nem vigyázunk, még kiderül, hogy ez az ügyes, a vizes vezérkarral együtt százmilliónyi közpénzen pátyolgatott „kópé” titokban(?!) forradalmasította az úszósport alapjait. A titok lényege: már akár napi két zuhanyozással is lehet olimpiai bajnoknak lenni. Csak azt érteném, hogy a világ összes többi úszója erre eddig miért nem jött rá a hülye fejével... Mindenesetre mától én is kipróbálom, oszt majd visszaintegetek Miláknak a párizsi medencében. Mert naponta háromszor fogok zuhanyozni...:-)
ittésmost
2024. április 09. 10:44
a kis kópé, titokban... Hajrá Milák!
llnnhegyi
2024. április 09. 10:10 Szerkesztve
Csitt Sós! Végig csak baszogattad, utálattal...! Hajrá Mindenkinek! Győzelmeket,rekordokat, jókedvet kívánok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!