A kormány a faxok és mátrixnyomtatók államosítására készül?

2011. december 06. 15:38

Nemzeti mobilfizetési rendszer. Ízlelgessük a kifejezést.

2011. december 06. 15:38
Szily László, Tóth Balázs
Index

Láng Zsolt fideszes képviselő, második kerületi polgármester törvényjavaslatában nem is annyira a törvény tartalma a vicces, hanem a szöveg általános indoklása, amiből a szabad piactól és általában a kapitalizmustól való ösztönös irtózás érezhető ki.

Pedig maga a tartalom se kutya: ha a Ház elfogadja a formailag egyéni indítványként benyújtott kormányjavaslatot, akkor az autópályadíj, az összes közlekedési jegy, a parkolás, sőt bármilyen önkormányzati vagy állami résztulajdonú cég bármiféle szolgáltatásainak mobilos megvásárlása állami monopólium lesz. Méghozzá úgy, hogy a most ezzel foglakozó cégek ügyfélkörét az állam egyszerűen elveszi, a magánvállakozásokkal kötött szerződéseket áttestálják az állami mamutra, vagyis az ügyfelek, ha akarnak, ha nem, a kormányszerv ügyfeleivé válnak. (Aztán, harminc napon belül, azért kiléphetnek.)

Sőt nemcsak szerződéseket, hanem pénzt is államosítanak, nem is keveset, a javaslat szerint az ügyfelek befizetett, de fel nem használt pénzét simán einstandolják a piaci szereplőktől. Ezt az égvilágon semmi nem különbözteti meg az ötvenes évek padlássöpréseitől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. december 06. 19:39
Amit ma a tóthbalázsok és szilylászlók kapitalizmusnak neveznek, az kísértetiesen hasonlít a legvérengzőbb rákosista judeobolsevik diktatúrára. Mér csodálkoznak, ha a magyar ezt nem annyira kedveli?
orion
2011. december 06. 19:32
Akkor a Centrum parkoló Kft. megy a csába? meee akkó örülök. "a nemzeti mobil fizetési szervezet bevételét a szolgáltatás nyújtóitól kapott – jogszabályban meghatározott mértékű – továbbértékesítési árrés, és az ügyfelekt ől kapott, szintén jogszabályban rögzített mérték ű kényelmi díj jelenti,"- ja, akkor nem megy...idáig a "kényelmi díj" 75 ft volt, ez vajon hogyan változik?Föl? Le? Továbbértékesítési árrés? Nekem inkább hatósági árnak tűnik... A mobilszolgáltatóm és a parkolási cég közötti megállapodás szerint a telefonhasználat mértéke (vagyis a pofázásaim ára) szabta meg a havi kvótát,amit parkolásra, autópálya matricára meg ezer egyéb dologra költhettem. Egyáltalán nem tetszik, hogy bármilyen mozgásom és az azzal kapcsolatos költéseim egy központi adatbázisba kerülnek ripsz-ropsz. Ez a nagytestvéres szar már az agyamra megy. Mondjátok, hogy rosszul értem!
korona
2011. december 06. 18:37
Mathias Corvinusnak két célja volt: 1. hogy elérje, ő legyen a német-rómi császár, 2. hogy a királyság intézményénél ne legyen gazdagabb fizikai személy az országában. Az elsőt nem sikerült megvalósítania mert több aspiráns is volt. A második valósulgatott, de halála után szétcsupálták a nemesek a királyság intézményének az addig összegyűjtögetett vagyonát.
Csakámulok
2011. december 06. 17:58
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezek a hírek igazak. Egy rövid élet nem lehet elég, hogy szocból kimenekülve a kapitalizmuson keresztül újra ugyanazokat a hülyeségeket halljam aminek következményeit már megéltem. Nem igaz, hogy ezeknek az embereknek nincs a rokonságában valaki aki elmondaná mi történt ilyen esetekben az átkosban. Pl. hogy lehetett telefonhoz jutni. 1 Senki M-on ezt a területet nem fogja fejleszteni. 2. A politika a gazdaságtól elszakadva verseny nélkül, hasra ütve dönt az árakról, beruházásokról. 3. Ha bárkinek eszébe jut valami jó, egyszerűen hoznak egy törvényt amivel államosítják. Nem gondoltam, hogy a Tanú ilyen hamar aktuális és nem a múlt, hanem a jelen tükre lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!