Összességében nem panaszkodom

2012. március 28. 09:21

Sosem gondoltam, hogy a média képes megváltani a világot. Már csak azért sem, mert ezt a feladatot valaki már elvégezte… Interjú.

2012. március 28. 09:21
Süveges Gergő
Onleány
Magyar szakon végeztél, és teológiát tanultál. Ez azt jelenti, hogy vágy volt benned arra, hogy szép magyar nyelven örök értékeket közvetíts. Hogy érzed, sikerült? Erre vágytál?

Sosem gondoltam, hogy a média képes megváltani a világot. Már csak azért sem, mert ezt a feladatot valaki már elvégezte… Inkább azt mondanám: szeretném tisztességesen, szakmai alázattal és a közt szolgálva tenni a dolgom. Mindig éppen azt, amelyik előttem áll. Talán ez már önmagában értékközvetítés.

Világos értékrendet képviselsz: kereszténység és családcentrikusság. Nem divatos értékek manapság, könnyen ráfogják, hogy »öregszagot« árasztanak. Te viszont képes vagy a komolyat és értékeset lendülettel és humorral megtestesíteni. Szomjazzák is a szavaidat. Sokat hívnak beszélgetni, előadni?

A szagomra még nem volt panasz… Nagy dilemma, hogy mire mondok igent és mire nem, hogy mi alapján szelektálok. Minden idő, amely előadással, pódiumbeszélgetéssel, dedikálással, utazással telik, a családdal töltött időt csökkenti. Márpedig a mostani beosztásom amúgy is több tudatosságot, jobb szervezést követel. Ugyanakkor azt is érzem: sokaknak fontos, hogy megerősítsék őket: nincsenek egyedül; mások is gondolkodnak, élnek hasonlóan; van rajtuk kívül, aki a hűségben, az elköteleződésben és a felelősségben találja meg a szabadságát. Ezt a két szempontot kell szüntelenül ütköztetnem. Sokkal bonyolultabb kihívás, mint amilyennek elsőre tűnik.

A hátországod stabil és vidám: szerető feleség és négy kisebb-nagyobb gyermek vár haza. Mennyit látnak otthon?

Vegyük végig a hetet a gyerekek szempontjából? Hétfőn sokat, kedden szinte semennyit, szerdán megint sokat, csütörtökön és pénteken keveset, szombaton fél napot, vasárnap hol így, hol úgy. Összességében nem panaszkodom, bár nincs az az együtt töltött idő, ami elég lenne – nekik sem és nekem sem. Igyekszünk a feleségemmel is kiszakítani azt a kettesben töltött időt, amelyre rászorulunk, hogy a kapcsolatunk élő maradjon.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2012. március 29. 15:41
"Mint alkalmazott a gazdád stílusát...." Az alkalmazottnak, és senki másnak sem gazdája, legfeljebb csak főnöke van. Honnan jönnek egyeseknek ilyen viszonyrendszerek? Hogyan jut ilyesmi valakinek az eszébe????
megyer
2012. március 29. 15:41
Nehéz elképzelned, hogy tisztességes ember is lehet újságíró? Süveges Gergő az egyik bizonyíték rá.
durrbele
2012. március 29. 14:19
Ma már gazdátokvan.addig önérzeteskedhetsz ameddig ő ezt eltűri.Mivel téged alakalmaz neked mint munkavállalónak kötelességed a céget annak arculatát képviselni.Akár TV,akár újság akár fagylaltárus vagy.Lehet önérzeteskedni de csak az szabad ember aki saját maga ura saját magát eltartja.Ezek a középosztály tagjai.Nos ezek lettek nagyon kevesen.
buckafej
2012. március 28. 22:06
A kereszténység erről szól. Szép családi élet, szorgalmas munkavégzés, tisztességes élet, hűség a hazádhoz. Nem a nagy szavak, hanem a tanításnak (amivel nincs semmi baj) megfelelő élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!