Gyűjtsd a tojást, ne imádkozz!

2012. április 10. 09:32

Húsvét örömhíre az, hogy minden vallásosság nélkül, hitvalló hitetlenként is élvezhetjük. Kedves gyerekek, húsvéthoz nem kell Krisztus, csak életöröm.

2012. április 10. 09:32
Tóta W. Árpád
HVG

„De mi köze Jézusnak a csokitojáshoz és a nyúlhoz?

A keresztények többsége szerint semmi. Sem a Jézus történetét elbeszélő ősi szövegekben, sem a nagyobb egyházak hitvallásában nem bukkan fel a csoki- vagy más tojást tojó csodanyúl. A nyúl és a tojás ismereteink szerint már jóval Krisztus előtt a tavasz és a szaporodás jelképe volt, csokoládé pedig nem is létezett.

Ugyanakkor egyes szakadár csoportok megpróbálják összekötni a szálakat. Ők azt vallják, hogy a csokitojásokat Jézus tojja, de nyúlnak öltözve, és a kézbesítéshez ugyanazt a járművet használja, mint amivel felméne a mennyekbe. Éjjel odarebben az alvó kertekbe, és rakja, rakja a kindertojást, mint a halak az ikrát, sőt, még arra is van gondja, hogy szövőmirigyeivel ráhímezze az ajándékra a kakaótartalmat és a szavatossági időt.

Ám ezekre az elképzelésekre éppúgy nincs bizonyíték, mint a Jézus-történet egyéb elemeire.

Húsvét örömhíre az, hogy minden vallásosság nélkül, hitvalló hitetlenként is élvezhetjük. Zabálhatjuk a sonkát és a vele főtt tojást, és aztán keresgélhetjük a nyuszi csokitojásait sötétedésig anélkül, hogy egy pillanatig is komolyan kellene vennünk az ősrégi, és amúgy is korhatáros horrormeséket. Kedves gyerekek, húsvéthoz nem kell Krisztus, csak életöröm. És hús. Meg csoki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talibán
2012. április 10. 20:27
Benned hallgat a sötétség, te féktelen fasz. Keresd meg a tojásaidat.
várúr
2012. április 10. 19:23
Kedves gyerekek, a húsvéthoz egyvalami biztos nem kell: Tóta W. Nyuszi, csokitojás... Egye fene. Tudjátok kedves gyerekek, sok az édesszájú és az állatbarát. Így kezeljétek Tóta W.-t is. Legyetek állatbarátok.
Feyszáll
2012. április 10. 18:28
Ez a pöcs megtért, vagy mit faszol a más dolgán? Nemtom, tunya zsidaink hogy birják hét napig kovásztalan kenyéren. Ennek nem járt utána Tót Avé?
Patreides
2012. április 10. 18:15
Nem értem, miért ne írhatná le valaki azt a véleményét, hogy a vallás szerinte egy téveszme. Egy ugyanolyan téveszme, mint ha mondjuk valaki abban hisz, hogy ő a hét törpe (a Hófehérke meséből) leszármazottja, illetve hetedízigleni reinkarnációja? Vagy hogy őt egyszer elrabolták az ufonauták, és jól megszekszuálták. (Nyilván ide vezet a kötelező ufonautai nőtlenség...) Vagy, hogy a politikusok az embereket szolgálják a tevékenységükkel, és vannak közöttük, akik sosem hazudnak. Attól, hogy sokan hisznek valamiben, esetleg még rendszer is épült köré, hierarchiával, sok nagy épülettel, jól szervezett rendezvényekkel, liturgiával, még nyugodtan lehetnek olyanok, akik az egészet hülyeségnek tartják, és ezt ki is mondják. Nem úgy, hogy azoknak, akik hisznek benne, bármiféle rosszat kívánnának, vagy ilyesmire hívnának fel, uszítanának, csak egyszerűen leírják, kimondják, hogy szerintük valami hülyeség, és kész. Miért kellene bármitől is hanyatt esni, betojni, és bekussoltatniuk magukat? Van, aki hisz a homeopátiában, más meg marhaságnak tartja. Na és? nem mondhatja el, nehogy megsértse a másik érzékenységét? Ugyan már. Egyébként pedig mindenkinek ajánlom Mike Batt külön bejáratú vallását, ínséges időkre: http://isnt-ism.com/ (Különösen tetszik a 11. pont, kifacsart angol humor...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!