Bándy Kata és a férfibűnözés

2012. július 18. 12:05

Bándy Kata tragikus halála nem a cigánybűnözésről, hanem a kiszolgáltatott csoportok, köztük a nők elleni erőszakról szól. Semmi köze a politikailag gerjesztett cigányellenességhez.

2012. július 18. 12:05
Varró Szilvia
hvg.hu

A mostani eset egyelőre leginkább a kiskunlazcházira hasonlít, ahol a 14 éves H. Nórát ölte meg éjszaka brutális kegyetlenséggel valaki közterületen. Az ottani polgármester élére állt a cigányellenes közhangulatnak, egészen addig, míg ki nem derült, hogy az elkövető nem roma.

Akkor száznyolcvan fokos fordulatot vett az addig rasszista felütésű ügy, és a közösségi-, bulvár-, és szélsőjobboldali média egy részét elárasztották a kislány felelősségét firtató utalások. Minek sétált egyedül. Miért volt rajta szoknya. Biztos kihívó volt. Biztos ő provokált.

Mindannyian, akiknek leánygyermekünk van, együtt érzünk Bándy Kata családjával. De együtt érzünk azoknak a nőknek a családjával is, akiket nem ismeretlenek öltek meg a nyílt utcán. Hetente átlagosan egy nővel saját partnere végez. Minden médiafelhajtás nélkül. Nincsenek adataink a cigánybűnözésre. Férfierőszakra azonban vannak.

Sajátos, hogy egy országnál veri ki a biztosítékot az utcai támadás, míg az otthon előforduló bűncselekményekkel szemben érzéketlenek maradunk. Az összes emberölés nyolcvan százalékában családtag vagy ismerős az elkövető. A párkapcsolati erőszak nyolcvan-nyolcvanöt százalékáért férfi felel. Hol maradt az össznépi együttérzés a tavaly külterületen meggyilkolt, 23 éves (cigány) prostituált nő esetében? Miért nem a nők elleni férfierőszakról szól a diskurzus?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2012. július 19. 06:55
"Nincsenek adataink a cigánybűnözésre. Férfierőszakra azonban vannak." Ez attól is függ, hogy ki milyen adatokat gyűjt (-> miről akar tudni és miről nem)... Elképesztő, hogy a femiinista mozgalom tagjai még egy köztörvényes rendőrgyilkosságtól is el tudnak jutni a családon belüli erőszakhoz egy lépésben. Akiket megölnek, azokat megöli valaki. Akár férfi öl nőt, akár fordítva, az gyilkosság. Ne is beszéljünk az olyan családon belüli érzelmi terrorról, ami a másik életének tönkretételéről, megrövidítéséről szól. Ez ma nem számít emberölésnek, pedig ebben szvsz nők teljesen egyenjogúak. Épp a minap olvastam, hogy a biztosítások területén is sikerült egyenjogúságot kivívni, ami miatt a nőkre köttt biztosítások díjai emelkedni fognak. Kíváncsi vagyok, hogy mikor ketzdenek az egyenjogúság ellen tiltakozni. A szüfrazsettek nem tanultak elődeik és a liberálisok hibájából. Az érintett felet provokálva akarnak vélt vagy valós jogokhoz, többlethez jutni és amikor kiharcolták, akkor oda akarnak ülni a másik fél mellé szorosan és úgy csinálni, mintha 5 perce még nem Őkordítoztak volna. Nem is értik, miért nem áll velük szóba senki...
Sebastian Knight
2012. július 19. 01:51
Varró Szilvia és a feminácizmus
picur3ka
2012. július 19. 00:35
"Akkor száznyolcvan fokos fordulatot vett az addig rasszista felütésű ügy, és a közösségi-, bulvár-, és szélsőjobboldali média egy részét elárasztották a kislány felelősségét firtató utalások. Minek sétált egyedül. Miért volt rajta szoknya. Biztos kihívó volt. Biztos ő provokált." Ez nem igaz. Masreszt pedig, megint a szardobalas, a szemelyeskedes, az akkuzacio, a nacizas, csak ugy, mindenki: a ferfibunozes. Igaz, sokkal - osszehasonlithatatlanul - tobb tamadas eri a noket, mint a ciganyokat vagy romakat. Viszont en szeretnem latni ezen statisztikakat etnikai lebontasban.
dexter
2012. július 18. 23:51
1., Varró Szilviát nem kell bemutatni, ő az egyik magyar narancsos szadeszes utóvédfirkász aki a fehér férfiakat kizárólag mint feleségverő bűnöző képes elképzelni még akkor is ha történetesen a feleségverés hagyománya tipikusan egy igen jól körülhatárolható etnikumhoz köthető. Varró Szilvia lesz az első aki foggal körömmel fog tiltakozni ha valahol valaki statisztikát merészel publikálni a feleségverés etnikai korrelációjáról. 2., Úgy látom most ez a sláger Bándy Kata ügyben. Ballibber okosítók és megmondóemberek Szögit meg Marian Cozmát ilyenkor félreteszik, vehemensen hivatkoznak azokra a névtelen asszonyokra kiket férjük vert halálra és ilyenkor a dupla hazugság különösen irritáló elegyét szórják az ember rcába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!