Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mikor és milyen

2012. szeptember 24. 11:50

Teljesen irrelevánssá válik az a kérdés, hogy lesz-e megállapodás a kormány és az IMF között. A valódi és igazán fontos kérdés az, hogy mikor és milyen lesz a megállapodás.

2012. szeptember 24. 11:50
Nagy Ádám
Nézőpontok

„A kormány többször is jelezte, hogy az IMF-megállapodás megkötése előtt nem kíván devizakötvényt kibocsátani. Ez mutatja, hogy a kormány tisztában van a megállapodás megkötésének jelentőségével, azaz, hogy így biztosítható hosszútávon egy fenntartható államadósság-pálya. Az pedig, hogy a kedvező piaci körülmények ellenére sem került sor devizakötvények kibocsátására, a kormány az IMF-el való megegyezés iránti elkötelezettségét bizonyítja.

Ezek alapján arra következtethetünk, hogy lesz IMF-megállapodás. Így mostantól, sőt, már néhány hete az igazi kérdés az, hogy milyen megállapodás lesz és mikor lesz megállapodás. A »milyen?« kérdésre a miniszterelnöktől már kaptunk egy lehetséges választ, miszerint a magyar kormány csak egy, »jó«, azaz az eddig alkalmazott gazdaságpolitika szellemével nem ellentétes megállapodást lesz hajlandó megkötni. A »mikor?« kérdésre is megkezdődtek már a találgatások, de ami egyelőre biztosan kijelenthető, hogy a »mikor?«-t egy külső és egy belső tényező is nagyban meg fogja határozni. A külső tényező a külső gazdasági környezet stabilitása, ami azt jelenti, hogy amint a jelenlegi kedvező piaci környezet romlik, a kormányra nagyobb nyomás fog nehezedni a megállapodás megkötése érdekében. A belső tényező, amely részben függ a külső tényezőtől is pedig az, hogy a kormány mikor látja majd úgy, hogy képes lesz a számára »jó« megállapodást megkötni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2012. szeptember 25. 07:34
Uncsi már a téma.Pénz kell de úgy,hogy a sok hülye azt higyje értük lett.
bmucsai
2012. szeptember 24. 16:09
Az érdekes az, hogy mindenki az IMF-ről és a kormány megállapodásáról és feltételeiről beszél, a harmadik fél ( Europai Bizottság) szerepe nincs kellően kidomborítva. Pedig a politikai feltételeket ők erőltetik a tárgyalásokon. Nagy tanulság ez! Komoly érv az uniós tagság ideiglenes felfüggesztése mellett.!!
kjkj945
2012. szeptember 24. 15:47
Akkor és olyan.
Robin
2012. szeptember 24. 15:34
"Teljesen irrelevánssá válik az a kérdés, hogy lesz-e megállapodás a kormány és az IMF között. A valódi és igazán fontos kérdés az, hogy mikor és milyen lesz a megállapodás." 'Azt nem tudjuk, hogy Homérosz élt-e egyáltalán, - de az egászen biztos, hogy vak volt.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!