Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Stratégia

2012. november 22. 07:21

A csillagok kedvező együttállása nélkül ismét a világ egyik legkockázatosabb országa lehetünk.

2012. november 22. 07:21
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

„Mindazonáltal a lényeg sajnálatosan az, derül ki az állami statisztika számaiból, hogy folytatódik a visszaesés. S miután nincs EU–IMF-megállapodásunk, az államháztartás finanszírozási éhsége, illetőleg az adósságszolgálat nem csökken, sőt folyamatosan nő, s ettől kezdve felértékelődnek a külföldi cégekkel a kapcsolatok.

Bár a javuló nemzetközi befektetői hangulat és a forint még mindig vonzó kamattöbblete miatt jó erőben van a hazai fizetőeszköz, no és az alacsony államháztartási hiány is jót tesz a megítélésünknek, az adóemelő intézkedések, a változatlanul tripla bóvlis besorolásunk, a hazai részvénypiac gyengélkedése és a globális recesszió rémképe, vagyis a csillagok kedvező együttállása nélkül ismét a világ egyik legkockázatosabb országa lehetünk.

Hamarosan eldől – pár hónapon belül minden bizonnyal –, megengedhetjük-e magunknak azt a »luxust«, hogy elmarad az új nemzetközi hitelmegállapodás vagy sem! Ráadásul még az új kölcsönszerződés mellett sincsenek növekedési kilátásaink.

Így arra is ki kellene dolgozni egy stratégiát, mi van akkor, ha a kulcsfontosságú vállalatokkal kötött egyezségek mellett már magunk sem hisszük el, hogy túljutottunk a gazdaságpolitikai ciklus nehezén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgy
2012. november 22. 10:13
Magyarország már akkor tönkrement, amikor nagyjaink az akkoriipart tönkretették, hogy privatizálhassák. Csak az időt huzzuk 1. Nem fizethetők vissza a hitelek akkor sem, ha minden igy maradna, de nyilván leszek még válságok és a következő hullám még lejjebb taszit minket. 2. Az értelmesebbje kivándorol marad az öreg és a segélyből élő. 3 A politikusok, természetesen igérnek füt-fát, ami magától érthetően betarthatatlan. 4.Munkahelyeken csak a külföldiek teremthetnek, de ez nem biztosit elég jövedelmet az ország müködtetéséhez.
tarackos
2012. november 22. 09:42
Én mondjuk nem örülök a fasiszta gyakorlatra emlékeztető korporatív koncepciónak. Miféle hely az ahol a ME seggét kell kinyalni, hogy vki boldoguljon? Baltás...
Viktus
2012. november 22. 08:47
Nocsak még van épelméjű ember a Magyar Hírlapnál? kemény lehet.
Kázmér Kacsa
2012. november 22. 08:33
Nem tudom, hogy miért tartja ezt a faszfejt a jobboldal!:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!