Büszkék lehetünk művészeinkre

2013. február 23. 13:58

Igazgatóságom második évében világossá vált, hogy az eredetileg elképzelt művészeti koncepciót nem tudjuk végigvinni. Interjú.

2013. február 23. 13:58
Őze Áron
Helyi Téma

„Mit szól az ötlethez, hogy a Pesti Magyar Színház a Nemzeti ifjúsági színházaként működne?

Az összevonással kapcsolatos felvetésekre akkor lenne érdemes reflektálni, ha azok a fenntartó részéről hivatalos formát kapnának. Adott esetben a színház hosszú távú működésének biztosítása érdekében természetesen bármely elképzelést érdemes átgondolni, ami komoly minőségi elemeket tartalmaz.

A régi Nemzeti  volt igazgatója úgy látja, az új Nemzetibe nem lehet tagosítani a Pesti Magyart. Ablonczy László „kómának”nevezte a jelenlegi állapotot...

A 2011-es évben a költségvetésünk a felére csökkent, jelenleg 465 millió forint támogatásból gazdálkodunk. Felsőbb utasításra drasztikus leépítésre volt szükség: közalkalmazotti állományunkat 252-ről 132 főre kellett csökkentenünk. Az eredeti koncepciót emiatt nem tudtuk végigvinni, és a fenntartó kérésére újrapozícionáltuk színházunkat: tavaly óta ifjúsági és családi színházként aposztrofáljuk magunkat. A számok eddig minket igazolnak: előadásainkat – a Ruminitől A kisfiú meg az oroszlánokig – nagy sikerrel játsszuk, és a 2012-es év végére lenulláztuk az adósságállományunkat is. Színpadunkon pedig olyan színészek játszanak, mint Kubik Anna, Moór Marianna vagy épp Csernus Mariann. Büszkék lehetünk művészeinkre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!