A Hegy okozta a vesztét

2013. május 24. 14:47

Erőss Zsolt kitartása példát mutathat minden magyar számára: lehet ezt így is. Ám élete arra is figyelmeztet: nem szabad hagyni, hogy céljaink fölénk nőjenek.

2013. május 24. 14:47
Földi Bence
Campusonline

„Nem ismertem személyesen, így nyilván nem ítélkezhetek felette. Mégis számomra kissé visszatetsző volt, hogy műlábával továbbra is falta a nyolcezer méternél magasabb csúcsokat, mialatt otthon várta szintén hegymászó neje és kisfia, Csoma. Úgy tűnt, Erősst megszállottsága felelőtlenné tette, s nem gondolt bele abba, hogy mi történik, ha egyszer nem jön le a Hegyről. Csak hódított és hódított tovább, bele sem gondolva, hogy a szerencse elszegődhet mellőle máshová is.

Most elszegődött, családja pedig családfő nélkül maradt. Hiába beszélt arról 2011-ben a CampusOnline-nak, hogy fiából nagy hegymászó lehet, és »van esély arra, hogy családi expedíció legyen, ez egyelőre egy szép ábránd«. Most már valóban ábránd marad, családjának ezúton is részvétem.

Nagyszerű ember hagyott hát itt minket, akinek megszállottsága okozta vesztét. Kitartása, akaratereje, »mindent képes vagyok legyőzni« hozzáállása példát mutathat minden magyar számára: lehet ezt így is. Ám élete arra is figyelmeztet, hogy oda kell figyelni, nem szabad hagyni, hogy céljaink fölénk nőjenek. Nyugodjék békében Kiss Péter és Erőss Zsolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 506 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. május 26. 22:22
''Farkas Péter: több előjele volt a tragédiának Több előjele volt a magyar hegymászók tragédiájának, elsőként az, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcstámadást megelőzően nem érte el a felső négyes tábort - mondta Farkas Péter, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke az MTI-nek csütörtökön. A szakértő szerint a csúcstámadó tábort viszonylagosan jó állapotban, frissen kell elérni. A hegymászók azonban nem érték el a felső négyes tábort, hanem elcsigázottan felállítottak egy köztest 7250 méteren, így a csúcstámadás hossza megnövekedett. A másik kritikus pontot abban látja Farkas Péter, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter csak 18 órakor értek fel a csúcsra, több mint 24 órás menetelés után. "Íratlan szabály, hogy a csúcsról 13-14 órakor vissza kell fordulni, a csúcstámadást pedig minél korábban, hajnali 2-3 óra körül megkezdeni" - mondta a szakember.'' http://www.stop.hu/kulfold/hegymaszok-eltunese-ha-volt-is-mentoakcio-estere-be-kellett-fejezni/1149515/ Sajnos van még egy részlet ami nagyon fontos lehet, főleg az események miatt. ha jól emlékszem,6600 méteren akklimatizálódott a spanyol hegymászó. ez a magyar mászó esetében kimaradt vagy ha megtörtént akkor nagyon rövid ideig tartott ha erről tud valaki valami részletet, hírt, az jó lenne
Bábeli békák
2013. május 26. 20:25
Egyébként: http://25.media.tumblr.com/59368a70682819a796f89bea8c63a236/tumblr_mjgtwo2oX11rhv12eo1_1280.jpg Nem mellesleg.
next mindig élni fog 7
2013. május 26. 14:03
Erőss a hegyekért élt és azok is vették el! Hm!
justiceforhungary
2013. május 26. 12:44
http://www.thamserkutrekking.com/ Carlos Soria expedícióját a fenti cég szervezte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!