A deviza alapú hitelezést spekulatív bűncselekménynek tekintjük

2013. december 17. 21:54

A Fidesz semmilyen szinten nem képviseli a megkárosított embereket, kizárólag a bankok, oligarchák és nagytőkések érdekképviseletét látja el.

2013. december 17. 21:54
Vajnai Attila
Facebook

„Az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elítéli a kúria embertelen, szegényellenes és igazságtalan döntését, amelyben fenntartják az évtized legnagyobb banki átverését, a devizahiteles szerződéseket. Tisztességes bíróság ilyen döntést nem hozhat meg, és ha a törvények az emberek ilyen módú és mértékű elszegényítését lehetővé teszik, akkor a törvényhozás első embereinek azonnal le kell mondaniuk.

Cinikusan arcátlannak tartjuk, hogy a Fidesz annak a kúriának a döntését kritizálta, amelyet ő állított fel, és amelynek döntéshozatalára kormányzati hatást fejt ki. A Fidesz semmilyen szinten nem képviseli a megkárosított embereket, kizárólag a bankok, oligarchák és nagytőkések érdekképviseletét látja el.

A deviza alapú hitelezést spekulatív bűncselekménynek tekintjük. A kapitalista gazdasági rendszer tragikus megnyilvánulása, hogy a kúria döntése után az OTP részvényei jelentősen drágultak, tovább gazdagítva a devizahitel-átverés bűnöseit.

Az Európai Baloldal szerint a mélyszegénység drasztikus elterjedését azonnal meg kell állítani, a 4,6 tartós szegénységbe taszított embernek pedig tisztességes megélhetést, munkát és alapjövedelmet kell biztosítani. Szociális Bankot kell létrehozni, amelynek célja nem a profit. A banki extraprofitot és a spekulatív célú tranzakciókat meg kell adóztatni! A gazdasági válságot nem a kisemmizett áldozatoknak, hanem a felelősöknek kell megfizetni. Fizessenek a gazdagok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. december 18. 10:46
"Cinikusan arcátlannak tartjuk, hogy a Fidesz annak a kúriának a döntését kritizálta, amelyet ő állított fel, és amelynek döntéshozatalára kormányzati hatást fejt ki. A Fidesz semmilyen szinten nem képviseli a megkárosított embereket, kizárólag a bankok, oligarchák és nagytőkések érdekképviseletét látja el." "A deviza alapú hitelezést spekulatív bűncselekménynek tekintjük. A kapitalista gazdasági rendszer tragikus megnyilvánulása, hogy a kúria döntése után az OTP részvényei jelentősen drágultak, tovább gazdagítva a devizahitel-átverés bűnöseit." ................. TISZTA SOR !!! (Még akkor, ha Vajnai mondja!)
Peter8811
2013. december 18. 09:02
Valószinű a Kúria spanyol származású bírókból áll, el Kúria.
Reeves
2013. december 18. 01:29
A HVG és a mögötte álló hatalom visonyát jól jelzi a fenyegető cim: A pénzügyi stabilitásunk múlik a Kúria mai döntésén A Bloomberg is a Kúria ma délután nyilvánosságra hozandó döntéséről ír, a hírügynökség szerint az ország pénzügyi stabilitása, és 17 milliárd dollárnyi devizahitel sorsa forog kockán. A Bloomberg is a Kúria ma délután nyilvánosságra hozandó döntéséről ír, a hírügynökség szerint az ország pénzügyi stabilitása, és 17 milliárd dollárnyi devizahitel sorsa forog kockán. A hírügynökség ismerteti, hogy a Kúria arról tanácskozik, hogy a bírák milyen elveket kövessenek, miközben a hitelesek elárasztják a bíróságokat, hogy érvényteleníttessék szerződéseiket. Legalább tudjuk, merre kell keresni a nyomásgyakorlókat
Reeves
2013. december 18. 01:28
Itt a bizonyíték hogy kik mondták tollba a kúriának az itéletet Phoenix Kalen, a Societe Generale stratégája egy december 12-én kelt jelentésben arra számít, hogy ha bizonyos pontokat jogtalannak is talál a bírói testület, ez az adósoknak majd csak kis részét érintheti, a szerződések többségét nem érintheti a Kúria döntése, vagy nem születhet olyan döntés, mely megteremtené a lehetőséget arra, hogy a kormány kiseperje a meglévő devizahiteleket. http://hvg.hu/gazdasag/20131216_Az_orszag_penzugyi_stabilitasa_mulik_a_Ku Nahát-nahát, 4 nappal előtte már tudta mi lesz a döntés? Csak nem minta Tanúban?? Kalen elvtárs ez nem vádirat. ez az itélet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!