Mennyit is ér az, aki szegény?

2014. április 21. 17:15

Kik is ezek az emberek, akikre megélhetési gondjaik és feltételezett naivitásuk miatt megállás nélkül hivatkoznak, sőt, leginkább hibáztatnak az ellenzék választási veresége kapcsán?

2014. április 21. 17:15
Ámon Kata
Kettős Mérce

„A »szegények nem értették az ellenzéket« és az »alsóbb osztálybeliek tudatlanságuk miatt jobbra szavaztak« gondolatmeneten alapuló elemzési dömpingben látszólag azon gondolkozik az internet népe, hogyan lehetne végre megértetni az alsóbb osztálybeliekkel, miért rossz az nekik, hogy jobbra szavaztak – függetlenül attól, hogy fogalmunk sincs, valóban oda szavaztak-e. Hiszen rendkívül racionális döntés lett volna a részükről, ha valamelyik nem jobboldali ellenzéki pártra szavaztak volna, gondolja a náluk »nyilvánvalóan« okosabb »értelmiségi« vagy magát annak valló.

De kik is ezek az emberek, akikre megélhetési gondjaik és feltételezett naivitásuk miatt megállás nélkül hivatkoznak, sőt, leginkább hibáztatnak az ellenzék választási veresége kapcsán? Hogy valóban kik ők, nem nagyon érdekel senkit. Mert amikor az alsóbb osztálybelieken és az ő politikai irracionalitásukon szörnyülködik, akkor a magát, ki tudja miért, »baloldalinak« vagy »liberálisnak« tartó ellenzék nem a választási vereségét dolgozza fel, hanem az  érdemtelen szegényekkel, romákkal kapcsolatos előítéleteit mozgósítja a politikai ellenséggyártáshoz. (...)

Bihi Miklós, a Párbeszéd Magyarországért tagja, Vizsoly polgármestere földesúriasan közli, hogy ezentúl márpedig ő nem segíti a helyi szegényeket, mert azok nem rá szavaztak. Segítse »ezeket« a hálátlanokat az, akire szavaztak, ha meg nem segíti, akkor megérdemlik a sorsukat. »Ezért Nekem (nagybetűvel! – a szerző) ebből az jön le, hogy amit Én (nagybetűvel! – a szerző) képviselek az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én.« – üzeni a pórnépnek a polgármester. A polgármester, aki természetesnek veszi, hogy egy település – a mégoly érdemtelen szegények által is megválasztott – vezetőjeként, nem ad alamizsnát, ha nincs érte szavazat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. április 22. 11:52
Volt egy Ámon Ada nevű környezetvédő. Ez egy nagyon ritka név. Ez a hölgy nem valami gyakorlatias gondolkodású. Általában mindenki annyit ér, amennyi a hasznos, tisztességes munkája produktuma. Hogy mi a hasznos és tisztességes, ahhoz valaha nem kellett sem egyetemi végzettség, sem nagy fantázia. Most elég sok az értelmezési probléma, de remélhetőleg nem lesz ez mindig így. Mindenkinek vannak állapotbeli kötelességei, ha valaki gyengén teljesít, igen, annyit is ér, de ez nem érinti a törvény előtti egyenlőséget. Egyszer el lehetne dönteni azt is, h. nem teljesen és mindig a sors csapása a szegénység. Az általános iskola Magyarországon ingyenes. Nem tudok a kétségbeesett iparkodásról, amivel a szegény vidékeken a családok minden tőlük telhetőt megtennének a gyerekeik motiválása terén, hogy ezt aztán használják is ki! Minden tiszteletem az ezeken a vidékeken dolgozó pedagógusoké! Elsősorban nekik kellene többet fizetni, és egyáltalán, ha eredményesek, nagyon kiállni mellettük! Nem annyira nagy szó gondosan kiválogatott gyermek anyaggal kimagasló eredményeket elérni, erre is, de arra is szükség van! Jó lenne, ha valaki elmagyarázná szegény szegényeknek, h. ahhoz, h. az ember valamire jusson, nagyon sokat kell dolgozni. Ha a Fidesz nem akar előbb-utóbb a saját dugájába dőlni, a terjedő bűnözés ellen téne kéne valamit, esetleg rendet kéne tartani.
közöd nincs
2014. április 22. 07:59
Lefordítom mit jelentenek Polgár Jenő szavai: Hát ezért tenyésztettünk rövid idő alatt 1 millió orkot , hogy még ezek se ránk szavazzanak. Rohadékok most majd megbánják.
tevevanegypupu
2014. április 22. 07:17
Egy szegénnyel nem nagyon tud a politika mit kezdeni, de sokkal már igen..vagy segítik őket vagy felhasználják..Remélem a következő négy évben inkább majd az előbbire kerül végre sor.
Simlicska Gordon
2014. április 22. 03:15
lilaremény "Be kéne sürgősen utalni a miskolci Avasra egy teljes hónapra.." Ámon Katát az Avasra? Egyedül? Hu az szép lenne Naponta 80 kanci...y mutatná meg neki milyen egy igazi férfi:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!