Gazdagok és szegények

2014. április 10. 17:15

A kettő közti szociális feszültséget még levezeti a nacionalista, megszorítás-ellenes retorika, a rezsimorzsa, másfelől a Jobbik radikális „jövőreménye”.

2014. április 10. 17:15
Friss Róbert
Népszava

A társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzdő brit székhelyű nemzetközi szervezet, az Oxfam szerdán közölte: a 67 leggazdagabb ember vagyona akkora, mint amennyi a Föld szegényebb lakóinak összesen van. Igazságtalan a világ, ez van, akár mehetnénk is a dolgunkra, ha nem írt volna tanulmányt Matthew Lynn, a CNBC-től. De írt. (...)

Hol állunk mi? Az egyik nyom: négymillió ember nadrágszíj-nyomora. A másik: valódi növekedés sehol. A kettő közti szociális feszültséget még levezeti a nacionalista, megszorítás-ellenes retorika, a rezsimorzsa, másfelől a Jobbik radikális »jövőreménye«. Ha mindez szertefoszlik, és a baloldal sem kap erőre, a spontán utca kezébe kerül a jövő.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. április 11. 07:49
Segíts a szegényeken, adakozz! Bár Közel-keletieknél ez nem szokás. / Most nem az arabokra gondolok /
venin
2014. április 11. 05:42
Dolgozni is kéne már valamit frissrobika,vagy hogy egy klasszikust idézzek :"..el lehet innen menni.."
nyugalmazott tanár
2014. április 10. 19:11
Az éhségmenetes Simon és a koplaló Bajnai meg Kóka és a többiek nagyon leszakadtak. Gyűjtsünk nekik! De mit is? Jól hallom? Börtönt?
civilina
2014. április 10. 18:54
"Az egyik nyom: négymillió ember nadrágszíj-nyomora." Igen? És négymillió ember nadrágszíjnyomora miatt nem szégyelli magát a budapesti balliberális elit és Friss Róbert úr, amikor az átadott, szebbnél szebb felújított épületeket, a 4-es metrót, vagy a Seuso kincseket ócsárolja? Ha annyira szívükön viselik a szegények sorsát, akkor miért nem vonulnak az utcára, és tiltakoznak, hogy nekik nagyon megfelel és jól érzik magukat a kutyaszaros Budapesten, és a lepusztult fővárosban, a kormány inkább ossza szét a pénzt a szegény emberek között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!