Megkövetek mindenkit, akit kifejezésemmel megbántottam

2014. július 14. 17:08

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2014 július 9-én a velem folytatott beszélgetés során a szavak fogságában vergődve magam is elfogadhatatlan kifejezést használtam.

2014. július 14. 17:08
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
Facebook

Nyilvánvaló, hogy nem létezik olyan népcsoport, etnikum, amely összekapcsolható lenne bűnelkövetéssel. Mégis, a ma Magyarországán fájóan sok emberben él az a kép, hogy statisztikailag sok a cigány származású bűnelkövető, holott valójában nincstelenek által elkövetett bűnöket észlelnek. Ezt kívántam kifejezni, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2014 július 9-én a velem folytatott beszélgetés során a szavak fogságában vergődve magam is elfogadhatatlan kifejezést használtam, amikor »statisztikai romabűnözésről« tettem említést. Mindannyiunk közös felelőssége abban, hogy a kilátástalan helyzetbe kerülő magyar polgárok között tragikusan nő a cigány honfitársaink aránya.

Az egymás iránti respektushoz hozzá tartozik az is, hogy bocsánatot kérjünk akkor, ha hibázunk. Ezt teszem én is, amikor szándékaimat rosszul kifejező szavaimért megkövetek mindenkit, akit kifejezésemmel megbántottam.

Egyben szándékaimmal és a Demokratikus Koalíció törekvéseivel összhangban nagyon szeretném, ha az eddigieknél sokkal többet tennénk a leszakadottak, köztünk roma honfitársaink megsegítéséért.

Mindezt elmondtam Gulyás Mártonnak a Híradó kamerái előtt, azonban szavaim nem jutottak el a nyilvánosságig.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flaneur
2014. július 15. 09:43
Én valahogy így olvasom: "A rasszista szavazókra való kikacsintgatás szándéka és az eddigi, nagy gonddal építgetett liberális-demokrata imázsom közötti ellentmondás fogságában vergődve olyat mondtam, ami rengeteget ártott a pártnak, ahová átzsilipeltem, miután az előző pártomat a választópolgárok elhajtották a vérbe. Bocsánat, Feri, balfasz voltam, ez így túl direkt volt, majd legközelebb én is olyan aljadék módon becsomagolom, mint te: "És tényleg csak a dermesztő szegénység vagy a gyalázatos előítélet az oka mindennek, vagy más is ott van a háttérben?"
kispufi
2014. július 15. 09:15
"hozzátenném, nincs az országban más bűnös népcsoport, mint a németeket behívó és őket holokausztra tanító történelemhamisító magyar", tette még hozzá, de addigra a két érdeklődő újságíróból is három hazament.
jégecet
2014. július 15. 08:58
A PC fogságában vergődve. Kellenének a rásszístáá szavazatok is, de ezt nem mondhatom ki nyíltan, inkább belegabalyodok a szánalmas magyarázkodásba. Mennyivel gerincesebb a másik Demokrata, aki legalább nyíltan karanténba zárná a náculó DK-t. :)
Wazze
2014. július 15. 08:02
Akaszd fel magad, tetű zsidó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!