Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Azért nagy punkok a cigányok

2014. november 06. 14:22

Nem fogadják el a rendszert, szabad emberek. A legtöbb magyar ember mindenen görcsöl, én is. Ők nem. Titkon tetszik ez a túlzott szabadság, de azért haragszom is, mert ebből a leszarom érzésből jön a szegénység. Interjú.

2014. november 06. 14:22
tampi
Abcúg

És hozzád, mint magyar nevelőhöz hogyan viszonyulnak a cigány szülők?

Engem szeretnek, mert én sosem voltam flegma velük. Három telep van a környéken, van olyan család, ahonnan mindenkit tanítottam már, ismernek névről. Dolgoztam egy helyen, ahol nagyon sok magyar ember látványosan azért nem szállt be a liftbe, mert cigányok álltak benne. Amikor én beléptem, mondták is, hogy ej, maga be mer szállni a liftbe. Hát hogyne, ilyen nők mellé? – én ilyen viccesen válaszoltam. A ilyenek átzökkentenek a kezdeti fagyis hangulaton, ilyen vagyok az órákon is, nem szigorú. Szeretem ezt a felszabadultságot, mert azért nagy punkok a cigányok.

Hogyan punkok?

Nem fogadják el a rendszert, szabad emberek. A legtöbb magyar ember mindenen görcsöl, én is. Ők nem. Titkon tetszik ez a túlzott szabadság, de azért haragszom is, mert ebből a leszarom érzésből jön a szegénység.

Hogyan tudod motiválni a gyerekeket, hogy tanuljanak?

Vannak ilyen trükkök, hogy ha nem tanulsz, nem mehetsz ki az udvarra. De a nagyobb fegyver az, hogy ha nem fogadod el a szabályokat, akkor felgyorsítják az eljárást, és állami gondozásba fogsz kerülni. Ha ott is folytatod, akkor nevelőintézetbe vagy börtönbe. Felvázolom nekik a lehetőségeiket: vagy lecsúsznak teljesen, vagy megtanulnak angolul, kitanulnak egy szakmát, és aztán helló, el tudnak menni külföldre. Mondjuk egy hajóra. Ez általában tetszik nekik. Viszont 10 év alatt marha unalmas mindig ugyanezt a litániát végigmondani, ugyanúgy nem lesz belőlük semmi általában. Ezt el kell fogadni, hogy nem lehet nagy eredményt elérni. Addig, amíg ott vannak a gyerekek, addig kell valami pluszt adni, a mindennapokban, hogy ne történjenek nagy gondok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyvalaki
2014. november 15. 14:23
Kedves Tampi, ne is vedd fel, vannak reménytelen esetek(br-o) a legjobb családban is... Meg ugye azt mindenki tudja, hogy a legokosabb emberek a legcsendesebbek, azok csak értőn olvasnak. Nem csak ezt a cikket, hanem a blogot is.
br-o
2014. november 10. 06:07
Nem hiszek neked, Tampikám! Ha igazán szeretnél, akkor az írásjeleket is elhagynád, nem csak a mondatkezdő nagybetűket! Megjegyzés: Már a negyedik hozzászólást írod Mandineren! Negyediket!!!!négy!! És mind a négyet a rólad szóló cikkhez jegyezted be. Szerintem te egy tízesből kilences vagy. ;-)
br-o
2014. november 07. 09:32
A Tampi gyerek blogjának mottója, hogy "Ez van bazmeg". Hát bazmeg, Tampi. Valószínűleg tényleg ez van. Ilyenek öngyűlölő, xenopreferánsok vannak, bazmeg. Nagyon megnézném, bazmeg, hogy a te neveléseid között milyen a bűnözői arány. Szóval Tampikám, aztat taníccsad meg nekik-e, hogy a kurva nagy szabadságukba' egy, azaz egy gyereket kell tartani-e, mer' itten még sokáig nem fog járni feltétel nélküli alapjövedelem.
GV0917
2014. november 06. 20:36
A cigánynak mindegy-Budafok, vagy Budaábrány,aki ott nem cigány, az paraszt!A paraszttal pedig ki kell babrálni!!Az egy cigánynál dicsőség (mint Ábrahám népénél a goj becsapása). Hogy összeröffennek, ha a csoport egy tagját bántják-vagy csak úgy gondolják, akkor csoportos "buli "következik.Ez a természetük. Öntörvényűek. Jól megélnek belőlük a jogvédők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!