Weöres Sándor esete a NER-rel

2014. december 05. 09:02

Itt egyedül talán a szobrász autonóm személyiség annyiban, hogy a saját szobraira saját maga juttat állami pénzt.

2014. december 05. 09:02
Földes András
Index

„Az ügy érdekessége, hogy a történet az állami adminisztráció legalsóbb szintjén játszódik. Az államtitkárok, főosztályvezetők, kabinetfőnökök csak távoli telefonokkal jelennek meg, az események poros önkormányzati irodákban bonyolódnak. A korrupció, az egymástól független pozíciók összefonódása a rendszer legalsóbb szintjén is üzemi hőmérsékleten pezseg.

Mostanra az utolsó irodákból is eltűntek azok a szakemberek, akiknél nem számított, hogy fideszes, szocialista, vagy leszarja az egész politikát, és egyszerűen csak tudja, hogy kell helyesen írni Weöres Sándor nevét.

A totálissá vált rendszerben már nincs senki, aki szólna, hogy ezért a pár millióért felesleges belemenni a mutyiba. Hogy már csak az ügy fajsúlya miatt sem érdemes csalni, hivatalos iratokat hamisítani, nyomást gyakorolni.

Ebben a rendszerben minden szívesség fontos lehet később, és minden megeresztett telefon törlesztés valami korábbiért. Ezen logika miatt már ötmilliós bizniszekben is olajozottan működik a rendszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. december 05. 10:21
Szélsőségesen durva ügy. Minden benne van, amitől NER a NER. Korrupció, dilettantizmus, hamisítás, sudribunkóság. Magyarország, én így szeretlek :(
gereb6
2014. december 05. 10:05
Azért itt az alkotót is meg kellene kérdezni. "Tudnunk kell, hogy tulajdonképpen az életvitel a fontos, a produktum ehhez kapcsolódik." Joseph Beuys
Willard
2014. december 05. 09:53
Legjobb költőink egyike, gyermekversein nőttünk fel, magyar alkotóóriás. Bármennyire is haragszik egyik művész egy másikra, NEM szórja be az alkotását lobogó hajjal, félőrült briganti módjára a felavatás napján liszttel vagy cukorral, egyáltalán semmivel, nem gyalázom meg a költő emlékét egy ilyen elmebeteg gesztussal. Nem az alkotót minősíti ez a tett. Ha nem bír magával, az OPNI helyett ott van Pesten a Nyírő vagy Pécsett a Rét utca 2. Az ilyen egyedeket a zárt osztályon szokás kezelni.
Berecskereki
2014. december 05. 09:43
Forintos kérdés. Vajon Weöres Sándor honnan ismerte a szerzőt és az Indexet, amikor megírta versét? Pletykázó asszonyok Juli néni, Kati néni - Letye - petye - lepetye! - Üldögélnek a sarokban, Jár a nyelvük, mint a rokka - Letye - petye - lepetye! - Bárki inge, rokolyája - Letye - petye - lepetye! - Lyukat vágnak közepébe, Kitűzik a ház elébe - Letye - petye - lepetye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!