Ennek a koncepciónak a megvalósulása jót tenne Budapestnek

2015. június 25. 17:45

Kedden a Fővárosi Közgyűlésben megszavaztam az olimpiai szándéknyilatkozatról szóló előterjesztést. Hallom a barátaim kritikáját emiatt.

2015. június 25. 17:45
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

Kedden a Fővárosi Közgyűlésben megszavaztam az olimpiai szándéknyilatkozatról szóló előterjesztést. Hallom a barátaim kritikáját emiatt. Voltak, vannak kétségeim nekem is azzal kapcsolatban, hogy lehet-e egyáltalán olimpiát rendezni korrupció nélkül, hogy kellően figyelembe lehet-e venni a fenntarthatóság szempontjait, nem szállnak-e el a költségek. Ezt is mondtam a szavazás előtt. Felelős városvezetőként azonban igyekszem a politikai előítéletektől elvonatkoztatva mindig a konkrét ügyet nézni. Most is ezt tettem: alaposan végigolvastam a közgyűlés elé került előterjesztést. Ezt javaslom mindenkinek. A részletes vezetői összefoglalóban túlnyomó részt olyan budapesti fejlesztések szerepelnek, amelyekre az olimpia nélkül is szüksége van a fővárosnak.

Ezek túlnyomó többsége fejlesztésre váró barnaövezeten, jellemzően kihasználatlan Duna-parti szakaszokon valósulna meg, előkészítésükre attól függetlenül kell költeni a következő években, hogy ezt az olimpiai pályázat miatt tesszük-e vagy pusztán azért, mert fontosak ezek a fejlesztések. Joggal lehet kritizálni azt a politikát, aminek az eredményeképp annyi stadionunk épült, hogy már csak egy atlétikai centrumot kell felhúzni és elvben akár olimpiát is rendezhetünk. Pártom, a Párbeszéd Magyarországért éppen ennek a politikának az elszánt ellenzőjeként nem is támogatja az olimpiai pályázatot. Az én városvezetői személyes véleményem ettől eltér, mert maga az olimpia pályázat az elmúlt évek stadionépítési őrületétől függetlenül jó koncepció. Azt nem tudom megítélni, hogy egy ilyen »olcsósított« pályázattal el lehet-e nyerni a szervezés jogát. De arról meg vagyok győződve, hogy ennek a koncepciónak a megvalósulása jót tenne Budapestnek és jót tenne az országnak. Ezért szavaztam igennel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jutka_megmondja
2015. június 26. 10:43
Na végre használta a fejét is és nem zsigerből szólalt meg, mint sokan mások, hanem megnézte, hogy milyen előnyei lennének.
berzsian56
2015. június 26. 09:29
A "feleleős városvezetőként" egy kicsit erős. Karácsony, aki kézzel lábbal tiltakozik a városliget múzeumi negyede ellen, de minden erejével kampányol a Mundó bevásárlóközpnt mellett. Mert nekik abban van a pénz. A kultúrálól hallani sem akarok, csökken a zöldterület ,meg egyébb baromságok. Az nem számít, hogy a Mundó központ padlóra kűldi a kiskereskedőket,az őstermelőket,mert nem bíják majd fizetni a megemelt bérleti dijakat. Elég ha Karácsonyék kaszálnak. De, nagyon mellé nyúlt a kis zsúrfiú,tegnap a zugló közgyűlés sec perc alatt leszvazta, még napirendre sem tűzték a Mundó ügyet. Sebaj, holnap ujra nekifutnak, ahogy 2008 óta már annyiszor. Eddig egy kapavágás nem történt ez ügyben, csak a poszterek hírdetik mi készül itt. Tényleg, mi?Luca széke?
balbako_
2015. június 26. 05:48
Az olimpia az egész országnak segítene. Nem véletlen, hogy a többség ezúttal is, mint a menekültügyben, az olimpia megrendezése mellett áll.
puszika
2015. június 25. 20:31
Azért mégis csak működik ez az új összetételű Közgyűlés! Emlékeztetni szeretném a nagyérdeműt,hogy megalakulása előtt és kor milyen megjegyzések,sőt "városhalál" szintű nyilatkozatok hangzottak el. Lám-lám a "karácsonyfa" is lassan megérti,éles helyzetekben polgármesterként bizony felelősséggel kell szavazni. A pálya széléről való bepofázás nem hőstett hanem felelőtlenség. Szerintem Karácsony egy életre megtanulta az "az élet nem habos torta "!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!