Mindenki hülye

2015. szeptember 19. 11:59

A világ lehülyézésnek ismeretesek a hétköznapi gyökerei. Ha valami nem sikerül a magánéletünkben vagy a munkahelyünkön, mondhatjuk, hogy nem értenek meg bennünket, impotens a környezetünk, mindenki más hülye.

2015. szeptember 19. 11:59
Rab László
Népszabadság

„Nagy a jövés-menés mostanság a külügyminisztériumban. Sorra hívják be a velünk nem feltétlenül azonos álláspontra helyezkedett országok nagyköveteit, és közlik velük, mondják meg otthon a főnökeiknek, hogy Magyarország a menekültválságra egyedül jól reagáló ország, volnának szívesek nem áskálódni tovább ellenünk.

A nagykövetek hazaüzennek Bécsbe, Berlinbe, Stockholmba, Bukarestbe, a szélrózsa minden irányába, és jelentik, hogy Szijjártó Péter megint elküldte a komplett Európát melegebb éghajlatra. Meg az ENSZ főtitkárát. Mindenkit. Szijjártóra most már nemcsak mint a keleti nyitás apostolára, hanem világlehülyézési miniszterként is tekinthetünk. Igen célratörő ebben a műfajban. (...) 

A világ lehülyézésnek ismeretesek a hétköznapi gyökerei. Ha valami nem sikerül a magánéletünkben vagy a munkahelyünkön, mondhatjuk, hogy nem értenek meg bennünket, impotens a környezetünk, mindenki más hülye. Csak mi nem. Ha nem megy a góllövés, mert gyengék vagyunk, elmondhatjuk, hogy jól játszottunk, de az ellenfél durva volt. A bíró pedig... persze mi nem foglalkozunk vele. Szijjártó Péterben is lássuk meg az egyszerű embert. Példáit ő is csak onnan hozhatja, ahol él.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. szeptember 20. 11:01
De mi lehet Béndek Péter valódi célja?
Agricola
2015. szeptember 20. 10:58
Egy elképesztő üzenet jelent meg a Twitteren augusztus 24-én, és nem is akárki tette közzé. Az üzenet úgy szólt, hogy a továbbiakban a szírekre nem vonatkozik a dublini egyezmény. Az üzenet feladója: a BAMF, azaz Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, a német szövetségi migrációs és menekültügyi hivatal! Ez aztán a felhívás keringőre, a menekültek közt villámgyorsan elterjedt, ekkor kezdtek nálunk is mozgolódni, felszállni a vonatokra, buszokra és megindulni Németország felé. A hatalmas tömeg mindenfelől jött, bátorítás volt ez az egész balkáni útvonalon, és persze ha már mentek, más nemzetiségűek is csatlakoztak, mondván, majd szírnek vallják magukat. A német belügyminiszter elismerte a hibát, és elmondta azt is, hogy ez nem minősült hivatalos dokumentumnak, de ez már eső után köpönyeg. Attól, hogy a német belügyminiszter a hülyeséget finoman hibának nevezi, attól a hülyeség, még hülyeség marad.
Dénia
2015. szeptember 20. 08:23
Pedig elég látványos, hogy minden érintett ország hogy bekáoszolt. Egyik nap ezt mondják, szídják a magyarokat mellé természetesen, a másik nap meg csinálják totál az ellenkezőjét annak, amit mondtak. Látványosan hülye az egész eu, meg az összes nyugati ország vezetője. Ha szerintetek nem, akkor próbáljátok megmagyarázni, hogy mit akarnak, és az miért jó.
tango47
2015. szeptember 19. 21:09
Az van leginkább meggyőződve arról, hogy a többiek a hülyék, aki egyedül megy szembe az összes többivel az autópályán. Ezek akarják folyton leváltani a népet, ha nem úgy választanak, ahogy ők szeretnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!