Útravaló

2015. szeptember 08. 07:40

Csak keményen! Ezzel az útravalóval bocsátotta vissza állomáshelyükre a kedves vezető a magyar misszióvezetőket.

2015. szeptember 08. 07:40
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Csak keményen! Ezzel az útravalóval bocsátotta vissza állomáshelyükre a kedves vezető a magyar misszióvezetőket. Nem is várhattak mást tőle. Azt adta, mi lényege. A harmadik ciklusában az országot irányító politikus már mindenkit legyőzött, akit csak akart. De úgy érzi, továbbra sem lehet nyugalma. Az élteti, ha ellenségeket talál és bátran szembe szállhat velük.

Most éppen a menekültválság ad alkalmat neki a küzdelemre. Arra buzdítja tehát a diplomatákat, hogy annál keményebben képviseljék a magyar kormány álláspontját, minél inkább bírálják kiküldetési helyükön Magyarországot. Hiszen édes hazánknak önálló külpolitikája van. Akkor is, ha szövetségi rendszerekhez tartozunk, akkor is, ha egy olyan kontinensen élünk, amelynek országaihoz mindig is tartozni akartunk, s a közösség valóban segít is bennünket. Márpedig ennek az önálló külpolitikának a mércéje - így Orbán Viktor - a magyar érdek. És ez felülír mindent. Tehát szükségtelen gondolkodni, vagy mérlegelni, esetleg belátni ezt vagy azt. Nem. Ha támadnak, vissza kell támadni és punktum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2015. szeptember 08. 15:16
Valójában szóra sem érdemes, egy ilyen kommunista őskövületnek a véleménye. Akkora súlya sincs, mint egy bolha köhögésének. Orbán "kedves vezetőségével" szemben áll a magyar és az európai átlagemberek egyre nagyobb tömegeinek az elismerése, szeretete.
Vadjoe
2015. szeptember 08. 14:32
Rákosista patkányból nem lesz kádári parízer.
Mr. Black
2015. szeptember 08. 11:25
A diplomaták inkább hajlékonyak legyenek mint kemények. A keménykedés még mindig csak bajt hozott erre az országra,mert "mit ér a harag hatalom nélkül"... Igaz,hogy Orbánvezér ambíciói mérhetetlenek de a háttér nincs megteremtve hozzá.
puszika
2015. szeptember 08. 10:40
Nincs igazad Sebes! Még nem mindenkit győzött le a miniszterelnök. A magyar balfasz médiamunkások /mint te is Sebes/még hátra vannak. De az irány jó! Ahogy írásaitokat olvasom nagy a pánik közöttetek. Még néhány hónap és ti is menekültek lesztek.Mehettek utcaseprőnek "Germany"-ba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!