Orbán csomagol

2015. október 31. 13:03

A magyar miniszterelnök most már nem a saját országát akarja védelmezni, hanem egész Európát. A beszéd alapján a szónok sajnos valóban úgy gondolja, hogy ő, a kerítésépítő szab új irányt az európai politikai gondolkodásnak.

2015. október 31. 13:03
Aczél Endre
Népszabadság

„A magyar miniszterelnök most már nem a saját országát akarja védelmezni, hanem egész Európát, amely szerinte tele van teszetosza, felkészületlen és gyanútlan politikusokkal. Ha azt a beszédét, amely egy tegnapi »keresztény« konferencián elhangzott, az ember türelmesen végigolvassa, kénytelen azt gondolni, hogy a szónok sajnos valóban úgy gondolja, hogy ő, a kerítésépítő szab új irányt az európai politikai gondolkodásnak.

Új irány azonban nincs, valójában csak a tőle régóta ismert unióellenes lázítás új sztaniolja az, amit produkált, semmi más. Amikor azt mondja, hogy a migránsok miatt – akik bő félmillióan lehetnek most a több mint 500 milliós európai unióban – a nemzetállami lét sodródik végveszélybe, egyrészt apokaliptikus hazudozásba bocsátkozik, másrészt csak új formában adja elő unalomig ismert ellenérzéseit a nemzeti szuverenitást értelemszerűen korlátozó unióval szemben.

És a kereszténység nevében nem átall arra a Robert Schumanra, a múlt század egyik legjelesebb francia politikusára hivatkozni, aki atyja volt a hajdani közös piacnak, az addig mindent felülíró nemzeti szuverenitás részleges föladásának, egy valóban »kozmopolita közösségnek«, melyben feloldódnak az évszázados nemzeti ellentétek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. november 01. 22:31
Acsádi: Amerika nem jó. CIA nem jó.
szamossy dezső
2015. november 01. 20:23
A Daily Mail olvasóinak nagyjából 98-99%-a ért egyet Orbán Viktorral. „Our eyes and ears are finally open, We will not be fooled any longer. Soros must go.” „Végre kinyílik a szemünk és a fülünk, nem hagyjuk többé magunkat becsapni. Sorosnak takarodnia kell.” 27 like/0 dislike „He and the Czech prime minister should be given the Nobel Peace Prize this year.” „Őneki (ti. Orbánnak) és a cseh miniszterelnöknek kellene adni idén a Nobel békedíjat.” Noha ezzel egy kicsit elkésett a javaslat tevője, azért az ötlet nagy tetszést aratott 99 like/2 dislike http://www.dailymail.co.uk/news/article-3297431/Hungarian-Prime-Minister-accuses-billionaire-investor-George-Soros-trying-undermine-Europe-supporting-refugees-travelling-Middle-East.html Ha itt valóban szervezett akcióról van szó (bárki, bárkik részéről), akkor valóban felvetődik a dolog jogi minősítésének kérdése. http://magyarhirlap.hu/cikk/39078/Minosites_helyett
Monkey4you
2015. november 01. 19:56
Már megint:A kurva anyádat baszogassad!!!
pollip
2015. november 01. 15:24
Aczélnak itt van Soros beismerése: "Sorosnak útjában áll Orbán és a nemzetállamok A magyar származású amerikai üzletember már péntek este közleményben reagált a magyar miniszterelnök szavaira. „Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt” Ennek tükrében jöhet a szöveg, hogy álprobléma meg ilyesmi. http://www.gondola.hu/cikkek/98675-Sorosnak_utjaban_all_Orban_es_a_nemzetallamok.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!