Szüljenek-e nekünk a lányaink unokákat? – Kritika jobbra-balra

2015. december 16. 15:29

Kövér László kijelentésének értékéből pedig sokat elvesz, hogy olyan kormánnyal a háttérben nyilatkozik, amelyben egyetlen nő sincs, és olyan parlamenti háttérrel, ahol csak mutatóban akad néhány.

2015. december 16. 15:29
A szerk.
Talita

„Valójában a baloldali és liberális »fontos embereket« nem annyira a szülői lét piedesztálra állítása zavarja (az csak a közemberek riogatására jó: »kötelező« lesz szülni), hanem sokkal inkább a gender alapú politizálás elutasítása. Márpedig a genderelmélet képezi alapfilozófiáját a legtöbb esélyegyenlőségi aktivistának, akik ebből a lobbizásból élnek, ebben teljesítik ki önmagukat. »Nem akarjuk a genderőrületet« – mondta Kövér László –, és azt sem, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol »férfigyűlölő nők« és »feminin férfiak« a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. Ha körülnézünk, láthatjuk, hogy Kövér aggodalmai egyáltalán nem alaptalanok. Elég figyelemmel követni a balliberális feminista és/vagy gendertudatos internetes oldalakat, hogy az ott áradó „strukturális nő-elnyomás" elleni »strukturális gyűlölet« még az életkedvét is elvegye az embernek, és paranoid üldözöttségérzést keltsen. Ha az ott megosztott örömtelen, rossz hírekből, a rosszul működő erőszakos és elnyomó társadalom rémképének »bizonyítékaiból« tájékozódnánk, elmenne a kedvünk női létünktől.

A gender-törekvések képviselői számára minden olyan nő akadály a »szebb jövő« felé vezető úton, aki »csak« otthon szeretné nevelni a gyerekeit, aki »csak« egy sikeres férfi háttere szeretne lenni, aki a gyerekszülést tartja élete legnagyobb ajándékának, a pénzkereső munkát meg nyűgnek tekinti. Valamennyi cikkből, kommentből süt a lenézés a »csak családanyák« felé – és ezen a lenézésen nem javít az se, ha deklaráltan, a sokszínűség jegyében elfogadják az ő életpálya-választásukat is, úgy mellesleg, mély (le)sajnálattal e középkorias gondolkozás iránt. (...)

Rátérve Ákosra: neki eszébe sem jut, mi van akkor, ha egy nő szeretne ugyanazon a színpadon állni, ahol ő szemmel láthatóan kiteljesedettnek érzi önmagát? Mi van akkor, ha egy nő kimagaslóan tehetséges valamiben, amit nem lehet otthon csinálni? Meg sem említi, hogy mennyire fontos az apa jelenléte is a gyerekek életében; elfelejti, hogy ő ugyan kiváló anyagi körülményeket tud biztosítani a családjának (örülünk neki), de egy kevésbé befutott zenésznek, egy tanárnak vagy egy segédmunkásnak erre esélye sincs. Ezért a legtöbb családban a gyermekek anyjának is muszáj pénzt keresnie, és akkor már igazságosan ugyanannyit kéne, amennyit ugyanabban a munkakörben a férfiak kapnak.

Kövér László kijelentésének értékéből pedig sokat elvesz, hogy olyan kormánnyal a háttérben nyilatkozik, amelyben egyetlen nő sincs, és olyan parlamenti háttérrel, ahol csak mutatóban akad néhány. Ez bizony azt sugallja nekünk – konzervatív nőknek – akarva-akaratlanul is, hogy a fideszes konzervatívok szerint a nők alkalmatlanok saját (és mások) közéleti-társadalmi érdekeinek képviseletére, vagy csak zavart keltenek, akadályt jelentenek. (Vajon miben? A férfiak érdekérvényesítésében? Mi is – mint a genderaktivisták – vizionáljunk strukturális elnyomást?) Baj van tehát a társadalmi háttérrel, ahol ezek a kijelentések elhangzanak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. december 17. 11:02
Bezzeg a Gyurcsány kormányban volt..I am Lampert Mónika.
crydog
2015. december 17. 10:58
őrjöngenek a liberálfasiszta ribancok..pedig a legtöbbjüket csak "matrass" -nak használják mint a vermacht-ban.
Orange79
2015. december 17. 10:43
Csak annak a kormánynak lehet családpolitikája amelyikben van nő!?! Jézusom, ennyi sötét idiótát..
Brigadéros
2015. december 17. 07:27
Ne szüljetek európai nők, legyen helye a nagy számban születő muszlim gyerekeknek itt... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!