Az eszkimók után a britek?

2016. június 06. 10:25

A brit kilépés feltételrendszeréről szóló, legalább két évig, de inkább jóval tovább elhúzódó tárgyalássorozat az unió rengeteg idejét és energiáját felemésztené, és újabb frontokat nyitna a tagországok között.

2016. június 06. 10:25
Sidó H. Zoltán
Új Szó

„A brit kilépés feltételrendszeréről szóló, legalább két évig, de inkább jóval tovább elhúzódó tárgyalássorozat az unió rengeteg idejét és energiáját felemésztené, és újabb frontokat nyitna a tagországok között.

Kevesen emlékeznek arra, hogy az 1980-as években a Dánia részét képező, de belső autonómiával rendelkező Grönland kilépett az unióból. Csupán a halászat kérdésében kellett megállapodni, mégis három hosszú évig tartott a kiválás. Akkor vajon meddig tartana az unióhoz ezer szállal kötődő britek esetében? És még valami. Ha Nagy-Britannia távozik és a kilépők által példának tekintett Norvégiához hasonlóan az Európai Gazdasági Térség részévé válik, nos, ebben az esetben is be kell tartania az uniós szabályok döntő többségét, beleértve a szabad munkavállalást.

Mi több, az uniós kasszába továbbra is fizetnie kellene, bár tény, a jelenleginél kevesebbet. Vagyis szinte minden maradna a régiben, csak éppen a briteknek már semmi beleszólásuk nem lenne az uniós történésekbe. Vajon így is megéri számukra a tévesen értelmezett függetlenség?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avmanster
2016. június 07. 12:27
jó cikk
KannibálTatárÚr
2016. június 06. 18:06
A szoci tábor felbomlasztásakor nem voltak ilyen félalmek. Persze, akkor csak ők fizettek rá.
szemlelo
2016. június 06. 17:02
Az a baj, hogy akár kilépnek, akár nem, csak rosszabb lehet utána. Ha kilépnek, utána csak a magyarokés a lengyelek kritizálják az önfejű, túlhatalmasodott, burjánzó EU bürokráciát. Minket viszont félvállról leráznak azzal, hogy koszos kelet-európaiak. Ha viszont bent maradnak, az EU bürokrácia azt fogja érezni és hirdetni, hogy milyen jók is ők, hiszen még az angolok is inkább őket választották.
Box Hill
2016. június 06. 15:10
Új EU kell, olyan tagokból, akik nem gyarmatosításból éltek évszázadokig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!