Nem kívánt gyermeket váró kismamáknak segít a Gólyahír Egyesület

2016. szeptember 22. 15:03

Az Egyesület ingyenesen, a legnagyobb diszkréció mellett intézi a nem kívánt gyermek nyílt örökbe adását. Céljuk, hogy az újszülöttek gondoskodó családba kerüljenek. Interjú.

2016. szeptember 22. 15:03
Móruczné Gabriella
Csepel.hu

Miközben nap mint nap hallani újszülöttjeiket nem vállaló, őket elhagyó vagy meggyilkoló anyukákról, karnyújtásnyira van a segítség. A Gólyahír Egyesület a terhesség utolsó heteiben akár lakhatással is segíti a titkolt terheseket. Arról is gondoskodnak, hogy nem kívánt terhesség esetén az újszülöttek a legjobb helyre, szerető örökbefogadókhoz kerüljenek. Móruczné Gabriellával, az egyesület vezetőjével beszélgettünk.

Kiknek próbálnak segíteni?

Minden olyan anyának, aki akarata ellenére esett teherbe, vagy nem kívánja megtartani a gyermekét. Magyarországon sok ezer olyan család van, akik szeretnének örökbe fogadni, de még ennél is többen vetetik el a magzatukat. Ha többen választanák az abortusz vagy az állami gondozás helyett az örökbe adást, sokkal több boldog gyerek és sokkal több boldog család lehetne.

Hogyan lehet önökkel kapcsolatba lépni?

A rászorulók hívásait mindig fogadjuk a 06-30/251-7120-as telefonszámon. Budapesten és minden megyében vannak karitatív munkatársaink, akiknek az elérhetősége egyesületünk honlapján megtalálható. A mi küldetésünk, hogy segítsünk. Egyetlen nem kívánt gyermek se haljon meg, és ne kerüljön évekre állami gondozásba. Van egy krízislakásunk, ahol eltitkolt terhesség esetén a szülés előtti utolsó heteket töltheti a kismama.

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!