Az első apáknak szóló lap köröket ver a női magazinokra

2016. október 25. 11:27

A női magazinok többségéhez hasonlóan a gyerekneveléssel foglalkozó lapok, blogok, műsorok is nyomasztóan sokszor oktatnak arra, hogyan válj tökéletessé. De mindig van remény, a napokban a kezünkbe akadt egy ettől igen messzire rugaszkodó magazin, ami szinte minden oldalán azt üzeni, hogy jó vagy ahogy vagy, fedezd fel és élvezd ki a szülőség minden pillanatát.

2016. október 25. 11:27
Feminfo
feminfo

„Legyél gondos anya, jó feleség, remek háziasszony, akinek komoly terhek nyomják a vállát, de ennek ellenére is karcsú és természetes, sőt, kisgyermekes anyaként épp csúcson van a karrierje. Vagy majd lesz. Akinek a család és az otthon melege az első, de küldetése, hivatása van az életben. Aki fáradhatatlan, legyőz bármilyen akadályt, sorstragédiát. Ha mindennek nem felelsz meg, szívesen átalakítanak. Kapsz néhány fogyókúrás- és divattippet, lakberendezési és egészségügyi tanácsot, sztárpletykát, recepteket, pszichológiát, ezotériát, romantikát és persze könnyfacsaró történeteket, hogy tudd, hálás lehetsz a sorsnak, hogy nem szörnyű, csak középszerű az életed.

De mindig van remény, a napokban a kezünkbe akadt egy ettől igen messzire rugaszkodó magazin, ami szinte minden oldalán azt üzeni, jó vagy ahogy vagy, fedezd fel és élvezd ki a szülőség minden pillanatát.

Érdekelnek a megtakarítási tippek, hasznos kütyük, appok? Megkapod. Megtudod, milyen két-vagy négykerekű járgány érdemes venned a gyereknek. Hogyan tanítsd meg tüzet rakni, sátrazni, bográcsozni, és hogy fontos a minőségi idő legyenek közös hobbijaitok. Természetes, hogy uzsonnát csomagolsz a gyereknek, de nem ciki, hogy bolti termékeket, gyümölcsöt, rágcsálnivalót küldesz vele tízórainak.

Nulla ezotéria, rémtörténet, önsajnálat, csak hasznos, szórakoztató ismeretek, vagány, valóságszagú történetek.

Ha most készülnénk gyerekvállalásra a legtöbb magyarhoz hasonlóan szinte nulla ismerettel, nem kérdés, hogy a nyomtatott lapok közül legszívesebben ezt olvasnánk. Még úgy is, hogy a magazin célközönsége vállaltan nem a nőké.

(...)

Az Apa Magazin az első szám alapján részben ezt a hiányt igyekszik pótolni: meglehetősen alapos munkát végezve válogattak össze témákat a munka-magánélet problémáktól kezdve az alapvető szoptatással kapcsolatos ismereteken, vagy akár a válás kezelésén át a családi pénzügyekig és az apákat saját tapasztalataink szerint leginkább érdeklő ábrándokig és praktikus nevelési kérdésekig bezárólag. Még a legjobb vasútvonalakat is összeszedték, amiket apaként feltétlenül érdemes ismerni. Ja, mert javarészt apák írják.

(...)

Az apaság még a reklámokban is sokkal klasszabbnak tűnik, mint a könnyel, vérrel, verítékkel végzett, munkának, sőt hivatásnak bemutatott mártíranyaság. Nem kérdés, bőven megérheti a menő és laza, 21. századi apaságnak szentelni egy akár csak negyedévente megjelenő lapot.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!