Hiába erőlködik Orbán, ma a bojkott és az érvénytelen nyert!

2016. október 03. 07:30

Ha ezek után a kormány valóban alkotmánymódosítást tervez alig 3,2 millió ember szavazataira hivatkozva, az nem jelent mást, mint hogy a Fidesz végképp kiírja magát a demokratikus kormányok sorából.

2016. október 03. 07:30

„Abból a szempontból viszont egyáltalán nem lehetünk nyugodtak, hogy láthattuk, mi mindennel riogatta a Fidesz mindazokat, akik távol maradnak vagy érvénytelenül szavaznak ezen a referendumon. Ha csak belegondolunk, hány helyen ígérték a nyugdíjak csökkentését, a lakástámogatások megvonását, a segélyek elvételét, ha megszámoljuk, hány helyre akarták (az azóta lényegében visszavont kvóta alapján) betelepíteni a kevesebb mint 1300 migránst, hogy hány helyen ijesztgették a lakosságot a nők, asszonyok megerőszakolásával, a zsidók terrorizálásával és ki tudja még mivel, akkor nem lehetünk nyugodtak. Lázár János néhány napja már retorziókról beszélt, amennyiben nem a nemek győznek. Holnap október 3-a van. Reméljük, nem kell majd arra ébrednünk, hogy a gyűlöletkampányába belebukott kormány elkezd bosszút állni saját, véleményüket szabadon vállaló választópolgárain, hanem fel meri vállalni azt, hogy az út, amin el akarták indítani az országot, mégsem járható.


Ha ezek után a kormány valóban alkotmánymódosítást tervez (márpedig Orbán ma ezt ígérte) alig 3,2 millió ember szavazataira hivatkozva, az nem jelent mást, mint hogy a Fidesz végképp kiírja magát a demokratikus kormányok sorából. Egy (érvénytelen!) népszavazás eredményeit ilyen nyilvánvaló módon figyelmen kívül hagyni ugyanis egyértelmű üzenet: ez a kormány valójában már a saját választópolgáraira sincs tekintettel, hangjukat meghallani nem akarja. Vagy nem meri. Mert a mai népszavazás  kommunikáljon a következő napokban-hetekben bárhogy a Fidesz  egyértelmű, 60 százalék fölötti arányban azt állítja: nem kér a Fideszből, annak gyűlöletre épülő retorikájából, az Unióból kivezető (nem véletlen a folyamatos párhuzam az EU-csatlakozási népszavazással) politikájából. Pedig erre bizony figyelni kellene.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2016. október 03. 21:40
A baloldal nem tanul soha. Tartok tőle, hogy ennek organikus okai vannak.
táltos
2016. október 03. 21:26
" alig 3,2 millió ember szavazataira hivatkozva" A.nyád! A szavazásra jogosultak közül kb. a fele soha büdös életben nem tette be a lábát még egy szavazókörbe sem! Akkor miről beszélünk? Ez a 3.282 millió magyar ember az aktív szavazók óriási többsége. Ez a demokrácia. Aki pofázni akar, annak el kell mennie ikszelni és kész! Blogírás és tüntetés csak szájtépés.
yes_we_can
2016. október 03. 18:25
A sokadik végképp.Egyébként pedig,véleményem szerint ez a szavazás (is) erőteljesen felmutatta a tömegdemokrácia véres torkát.
néhai Ch.Pilot
2016. október 03. 16:17
"... kormány elkezd bosszút állni saját, véleményüket szabadon vállaló választópolgárain..." Igazi szőkenős mondat. Tehát aki nem megy el szavazni (választani), az szabadon vállalja a véleményét. Tehát, ha megkérdezik Jancsikát: "Mit ennél szívesebben Jancsika, almát, vagy körtét?" és ő nem válaszol semmit, abból pontosan lehet tudni, hogy mit akar, sőt el lehet mondani róla, hogy szabadon vállalta a véleményét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!