Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Üzenet a társadalomnak

2016. november 30. 10:32

A nyugdíjasok többségének valóban karácsonyi ajándékkal ér fel a miniszterelnök tegnapi bejelentése, amely szerint 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas még ebben az évben.

2016. november 30. 10:32
Kis Ferenc
Magyar Idők

„Kétszer segít, aki gyorsan segít – tartja a népi bölcsesség, amelyet azok tudnak igazán értékelni, akiknél minden forintnak megvan a helye, és nehézséget okoznak a váratlan kiadások. Ebbe a társadalmi csoportba tartozik a nyugdíjasok többsége, nekik valóban karácsonyi ajándékkal ér fel a miniszterelnök tegnapi bejelentése, amely szerint 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas még ebben az évben.

Bár ez a gesztusértékű juttatás a mértékét tekintve sem nevezhető alamizsnának, önmagában akár kampányízű, hangulatjavító intézkedésnek is tűnhetne. A kormányfői bejelentés emellett azonban tartalmazta azt is, hogy jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. A konkrét számok nyelvén ez azt jelenti, hogy egy átlagnyugdíj havi újabb 2 ezer, azaz évi közel 24 ezer forinttal emelkedik a következő évben. Ez jóval magasabb az eredetileg tervezett 0,9 százalékos növelésnél. Orbán Viktor az Idősek Tanácsának tegnapi ülésén arról is beszélt, hogy mint minden év végén, így szükség esetén 2017 novemberében is korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye. Ha ugyanis ennek mértéke magasabb annál, mint amit terveztek, akkor a nyugdíjasokat pénz illeti meg – érvelt a kormányfő. A 2017-es esztendő további jó hírei közé sorolta a fontos élelmiszerek áfájának csökkenését, illetve a rezsicsökkentés megvédését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2016. november 30. 19:55
1) "Kétszer ad, ki gyorsan ad" - így szól az eredeti szöveg. A közmondásokat illik hitelesen idézni. 2) Okosabb lett volna ezt a pénzt a kisnyugdíjasok között elosztani. Mondjuk a 100 ezer Ft alatti nyugdíjasok között. De ott sem egyformán, mert nem mindegy, hogy 50 ezer vagy 99 ezer Ft valakinek a nyugdíja. Hanem úgy, hogy minél kisebb a nyugdíj, annál nagyobb összegű az "ajándék". A legkisebb nyugdíjat kapóknak akár 40-50 ezer Ft is juthatott volna. Ez számukra nagyon jelentős karácsonyi ajándék lett volna. Egy 200 ezer Ft-os nyugdíjat "élvező" nyugdíjas, de még egy ekkora összeggel rendelkező házaspár számára viszont nem olyan jelentős tétel az egyszeri 10 ezer Ft. Akinek pedig több-százezer Ft a nyugdíja annak meg pláne nem.
korona
2016. november 30. 18:32
Orbán így tálalt az őt körülvevő "bözsiket", akik nyalták-falták a miniszerelnökurat: 10ezer FT értékű ételbónt kapnak most a nyugdíjasok, majd: de ez semmi, hanem a 0,9% helyett 1,6% lesz jövőre a nyugdíjemelés. Bözsicsekk most + jövőre meg két műleves havonta. Gusztustalan! A jelenlegi fizetéseket és a nyugdíjakat HÁROMYSZÁZ SZÁZALÉKKAL KELL EMELNI !!!
Morgen
2016. november 30. 10:44
Semmiféle "ajándék". Ez a minimum. Csakhogy: Ennek a kormánynak kellett visszafizetnie az IMF-"ajándékot" is, kedves elvtársak és elvtársnők !
marko11
2016. november 30. 10:35
igen, sok nyugdíjasnak jól jön egy egyszeri 10 ezer ft is sajnos! de nem kellene ennyire hülyének nézni a nyugdíjasokat és a lap olvasóit, hogy ez olyan nagy kegy lenne amikor habonyárpik, rogánok, mészároslőrincek meggazdagodást is látjuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!