Cirkusz

2017. január 07. 15:40

Szokták mondani, fejétől bűzlik a hal. A szólás érvényességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hülyeségért nem kell szomszédba menniük az Európai Parlament képviselőinek sem.

2017. január 07. 15:40
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Idők

„Szokták mondani, fejétől bűzlik a hal. A szólás érvényességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hülyeségért nem kell szomszédba menniük az Európai Parlament képviselőinek sem. Ennek bizonyítékául elég, ha szemezgetünk a Politico című lapból, amely összegyűjtötte, mivel foglalatoskodtak elképesztő fizetésük bizsergető biztonságában az Európa népei által megválasztott urak és hölgyek, miközben bűnözők, erőszaktevők és terroristák ezrei árasztották el a kontinenst a valóban rászoruló menekültek iránti szolidaritásunkkal visszaélve. (...)

De hogy mi, magyarok se maradjunk le a gyújtó hangú, korszakalkotó javaslatot tévők sorában, fontoljuk meg Ujhelyi István zseniális ötletét a vándorcirkuszokról. Nemzetünk derék fia az év nagy részé­ben arról faggatta a bizottságot, mikor lesz már végre egységes szabályozása a tagállamokban ennek a művészeti ágnak. Azért mégsem járja, hogy egy helyütt ennyi a helypénz, másutt meg amannyi.

Persze lehet, ő már előrelátó, gondol azokra az időkre, amikor Európa népei úgy elzavarják a hozzá hasonló bohócokat, politikai illuzionistákat és közéleti akrobatákat Schulzostól, Junckerestől, hogy számítani fog, mennyiért parkol a társulat lakókocsija.

Tudom, hogy sokan vagyunk, akik már alig várjuk ezt a pillanatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2017. január 08. 21:17
" elég, ha szemezgetünk a Politico című lapból, amely összegyűjtötte, mivel foglalatoskodtak elképesztő fizetésük bizsergető biztonságában az Európa népei által megválasztott urak és hölgyek, miközben bűnözők, erőszaktevők és terroristák ezrei árasztották el a kontinenst a valóban rászoruló menekültek iránti szolidaritásunkkal visszaélve. (...)" hát ottó bazmeg, nem tudom másként kezdeni csak bayer zsoca stílusában. szóval az eu-s képviselőknek elképesztő fizetésük van. az bazmeg, elképesztő. akkor milyen a nemzet gázszerelőjének a jövedelme ? az szokványos, hétköznapi gondolom. na számoljunk egy kicsit. havi 10 000 eur, kb ennyi a képviselők havi jövedelme, az kb 3 millió 100 ezer Ft. stróman lőrinc éves jövedelme alsó hangon 12 milliárd, azaz 12 ezer millió Ft, vagyis havi 1 000 millió Ft. vagyis kb 300 X annyi. ebbe ugyebár nincs semmi természet ellenes. na szóval ottó, teljesen igazad van, a fejétől bűzlik a hal, csak a farkánál kezdik vakarni. egyébként, hogy megy ez nálatok ? habony-finki hétfőn megmondja, miről kell írni a flekket, és ti meg szállítjátok ?
Adófizető
2017. január 08. 19:33
"Szokták mondani, fejétől bűzlik a hal." - kezdi a cikkíró. És mennyire igaza van; csak rá kell nézni a kormányunkra.
Conduct
2017. január 08. 03:35
Ha Újhelyi történetesen fideszes képviselő lenne a parlament nagy valószínűséggel hétfőn megszavazná az indítványt,Gajdics pedig elismerően írna róla.
áfonya
2017. január 08. 00:30
Mélyszegény néhány nyugdíjas úgy döntött, a MigSzol szegedi csoportjának küldi el a fejenként tízezer forintnyi Erzsébet-utalványát. Migránsokat segítenek az Erzsébet utalványokból. De bezzeg gyurcsány idejében a lófaszt is megették volna karikára szelve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!