Nem igazán jó film a Mindenki

2017. február 28. 20:05

Pukkanjon, persze, dagadjon, hajrámagyarfilm, meg minden, ugyanakkor az a helyzet, hogy a Mindenki az Oscar-díj ellenére, illetve azzal együtt sem egy kifejezetten jól sikerült alkotás.

2017. február 28. 20:05
Vajda Gábor
444

„Pukkanjon, persze, dagadjon, hajrámagyarfilm, meg minden, ugyanakkor az a helyzet, hogy a Mindenki az Oscar-díj ellenére, illetve azzal együtt sem egy kifejezetten jól sikerült alkotás. Hiába ügyes a hangulatfestés, hiába alakul megfelelően nyomasztóra az iskolai környezet, hiába bukkannak fel kezdetben ígéretes szereplők, ez a film összességében nem több, mint egy árva gagre épülő, de a megvalósítás során elnagyolt, és ami a legrosszabb, saját alapfelvetését átgondolni lusta kísérlet. Ez a lustaság pedig óhatatlanul azt eredményezi, hogy Deák Kristóf filmjében a gyermekiből gyermeteg lesz, a tanulságosból didaktikus, a magasztosból pedig egyenesen gejl – úgy is mondhatnánk, hogy arcátlanul hollywoodias, ami egy Oscarra pályázó film esetében persze sokkal inkább erény, mint bűn.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. március 02. 07:39
Fogalmam sincs, mennyire jó egyik vagy másik díjazott magyar film, mert nem néztem meg egyiket sem és nem is tervezem, hogy valaha megnézem. Az azonban tény, hogy egyes magyarországi szubkultúrákban a filmek szakmai és egyéb rétékeit növeli, ha a rendezőik és/vagy szereplőik éles kormánykritikát fogalmaznak meg. Ennek elmaradása viszont értékcsökkentő hatású.
pipitér55
2017. március 01. 17:38
Amúgy balliberós szarházikám, pukkadás bizony, pukkadjatok is meg, hogy egy magyar témájú film nyert oscart..- és sem a rendező sem a producer nem volt képes egy árva pocskondiázó mondatot sem mondani a rettenetes elnyomó diktatúrától..
pipitér55
2017. március 01. 17:07
Hát hogyan is lehetne ez bármely szempontból is jó film..,chegevarás komcsi-libsikém?! Nem a holokausztról, vagy a genderizmus dicsőitéséről, a nagyszerű másság problematikájáról, a feketék/cigányok helyzetéről,sem a drogok jótékony hatásáról szóló film..
nyugalom
2017. március 01. 15:49
Ha a film rendezője, producere a díjátadás után azonnal pocskondiázta volna hazáját, talán itt most sokan elégedettek lennének, úgy mint E.I. remekbe szabott "elismerő mondatai" után!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!