A labda csak egy szimbólum: Bolba Márta Józsefvárosért küzd

2017. március 27. 10:51

A politika nem valamiféle elvont fogalom, mindenki kiveheti belőle a részét. Sőt, ki is kell, hogy vegye mindenki a részét belőle.

2017. március 27. 10:51
Diószegi Horváth Nóra
Kettős Mérce

„Bolba Márta kampányát a kezdetektől 80 önkéntes aktivista segíti, számuk pedig folyamatosan nő. Független jelöltként indul az időközi választáson, a Közöd Civil Társaság támogatásával. A kampány költségeit önkéntes adományozók felajánlásaiból finanszírozzák.

Ehhez persze ezeket a közösségeket meg is kell teremteni. Ez egyre nehezebb. Mindannyian ismerjük azt a nyomást, ami már az egzisztenciánkat veszélyezteti. Ha teret adsz a szabad gondolatoknak elvesztheted a munkádat, a lakásodat, a segélyedet – emiatt az emberek többsége egyre kevésbé mer ma bármit is tenni. Pedig fontos az, hogy kiálljunk önmagunkért. Ehhez viszont az kell, hogy az emberek érezzék, hogy nincsenek egyedül, sokan járnak ugyanabban a cipőben. Teret kell engedni annak, hogy megbeszélhessük a közügyeinket – fogalmaz Márta.

Kampányában épp ezért a Magdolna-negyed minden házába elmennek, mindenhol beszélnek a lakóközösségekkel. Fogadóóráján (ellentétben az önkormányzatéval, ahová bejutni szinte lehetetlenség) nyitott ajtókkal várja mindazokat, akik a kerület és saját jövőjük érdekében szeretnének tenni. Ahogy ígéri: »képviselőként nem a párt akaratát képviselem a lakók felé, hanem a lakókat képviselem a döntéshozatali folyamatban.« Márta nagy hangsúlyt helyez arra, hogy hidat képezzen a helyi lakosok és az elméletben értük tevékenykedő önkormányzat közé. És egyben megmutassa: a politika nem valamiféle elvont fogalom, mindenki kiveheti belőle a részét. Sőt, ki is kell, hogy vegye mindenki a részét belőle: hiszen csak így lehet az érdekek szem előtt tartásával közös nevezőre jutni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. március 27. 19:05
Most szombat délután sétálgattam a Józsefvárosban, mondhatom nagyon jól néz ki..persze nyilván akadnak problémák, de nem nagyon hiszem, hogy valaki gyorsabban vagy jobban meg tudja oldani azzal, hogy "nyitott ajtókkal fogad bárkit és beszél a lakóközösségekkel"..ugyanis ahogy nézem, az önkormányzat viszont inkább cselekszik..
kaktuszvirág
2017. március 27. 11:27
Na még egy megváltó. Amúgy ki a faszom ez a bolbamárta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!